Ingezonden persbericht


Samsung introduceert met N230 dunste en lichtste netbook

Stijlvol netbook met Fast Start

Samsung's ultralichte N230 combineert klasse en design met mobiliteit

Delft, 28 juni 2010 - Samsung introduceert met de N230 het dunste en lichtste netbook dat op dit moment verkrijgbaar is. Daarnaast start het netbook door de toepassing van Samsung's Fast Start binnen drie seconden op. Met een slank profiel, een opvallende zwarte laklaag en de nieuwste technologie mikt de N230 op modebewuste consumenten die op zoek zijn naar het beste in mobile computing, maar niet willen inleveren op de voordelen en prestaties van de bestaande netbooks.

De N230 weegt slechts 1 kilo en is 23,2 mm dun. Met de ultralichte N230 bevestigt Samsung opnieuw haar marktleiderschap in het netbooksegment.

Supersnel mobiel gemak
Het N230 netbook is ontworpen met de wensen van de multi-taskende mobiele gebruiker in het achterhoofd. Samsung's Fast Start zorgt ervoor dat gebruikers een paar seconden nadat zij de startknop hebben ingedrukt, aan de slag kunnen. De innovatieve slaapmodus slaat data zowel op de vaste schijf als in het geheugen op. Hierdoor gaan gegevens - zelfs als het netbook onverwacht uitvalt - nooit zomaar verloren.

Meer batterijwerktijd
Lange werktijd op één batterij is belangrijk voor een netbook. De N230 gaat daarom uiterst efficiënt met energie om; hij is voorzien van Samsung's innovatieve reflectiewerende LED-beeldscherm, geoptimaliseerde processorkracht en Samsung's Enhanced Battery Life (EBL) oplossingen. Met de standaardbatterij kan tot 7 uur gewerkt worden. Met de als optie verkrijgbare long-life batterij kan dit worden uitgebreid tot bijna 14 uur. Verbinding in stijl
Naast het stijlvolle en chique design van de N230 springen de mogelijkheden voor connectiviteit in het oog. De N230 is uitgerust met geavanceerde communicatietechnologieën, zoals Bluetooth 3.0 High Speed en 802.11bgn wireless LAN. Samen zorgen zij overal en altijd voor 'high-speed' toegang tot internet en andere gegevens.

Geniet onderweg van multimedia content
Gebruikers kunnen met de N230 ook films en foto's bekijken. Het netbook heeft een groot 10,1" ontspiegeld LED-beeldscherm, dat een helder, rijk en levendig beeld geeft. Zo kunnen gebruikers onderweg altijd zonder reflectie van hun films en foto's genieten.

Draadloze connectiviteit
Op de N230 is Samsung's All-Share(TM) software geïnstalleerd. Hierdoor is het delen van digitale content met andere Samsung devices, zoals camera's en mobiele telefoons die DLNA (Digital Living Network Alliance) gecertificeerd zijn, erg eenvoudig. Deze technologie zorgt voor probleemloos streamen van HD-content van een netbook naar een televisie of het delen van video's en foto's via de telefoon, zonder kabels. Met de N230 kunnen gebruikers snel bestanden, plaatjes en muziek kopiëren of informatie met andere PC's delen, via een ad hoc Wi-Fi-connectie. Deze Easy File Sharing Solution maakt een eenvoudige 'one click connectie' mogelijk zonder netwerkinstellingen of toegang tot internet.

Mobile computing zonder zorgen
Samsung biedt standaard 2 jaar garantie op alle netbooks en 1 jaar op de batterij.

Prijs en beschikbaarheid
De N230 is in Nederland vanaf 5 juli beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 399,- inclusief BTW.

Complete productspecificaties: http://www.samsung.com

Specificaties
Processor
Intel(TM) ATOMTM Processor N450 (1.66GHz, 667MHz, 512KB) Chipset
Intel NM10
LCD
10.1' WSVGA (1024 x 600), Non-Gloss, LED Back Light Grafische kaart
Intel GMA3150 (Int. Graphic)
HDD
250 GB (5400 rpm S-ATA)
Bluetooth
Bluetooth 3.0 High Speed
Batterij
32Wh Batterij (7,0 uur) / 66Wh Batterij (13,8 uur) Toetsenbord
Eiland type
Content delen
Easy File Share / Easy Content Share
Formaat
264 x 188 x 21,9~23,2 mm
Gewicht

1,03 kg

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of <:http:/>www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht