Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS-weerequipe weer op volle kracht

HILVERSUM, 16 juni 2010 - Willemijn Hoebert versterkt met ingang van maandag 28 juni het weerteam van de NOS. Met de komst van Hoebert is het kwartet meteorologen, dat verder bestaat uit Erwin Kroll, Gerrit Hiemstra, en Marco Verhoef, weer op volle kracht. Willemijn Hoebert vervangt voorlopig Marjon de Hond, die wegens ziekte langere tijd uit de running is. Hoebert maakt, na een inwerkperiode, naar verwachting begin juli haar debuut op het scherm.

Giselle van Cann, die binnen de hoofdredactie van NOS Nieuws de 'weerportefeuille' beheert, over de versterking: "Wij zien in Willemijn een talentvolle presentator en meteoroloog en wij zijn blij dat ze het NOS-weerteam komt versterken."

Willemijn Hoebert over deze stap: "Het is voor mij een net zo onverwachte, als leuke wending van mijn carrière. Als meteoroloog krijgt mijn werk, als je het met heel Nederland mag delen, toch een hele nieuwe dimensie. Spannend, maar heb er heel veel zin in."

De 31-jarige meteoroloog is in dienst bij Meteovista - sinds begin van dit jaar de vaste leverancier van weerinformatie van de NOS - en wordt door haar werkgever gedetacheerd bij de nieuwsorganisatie.