Gemeente Apeldoorn

Voorlichtingactie 'fiets parkeren' in de binnenstad

Op maandag 28 juni 2010 start in de binnenstad van Apeldoorn de voorlichtingsactie 'Fiets parkeren is ruimte creëren'. Op de markt informeren medewerkers van de gemeente Apeldoorn bezoekers over de diverse gratis parkeermogelijkheden in de binnenstad.

Veel mensen weten de fietsenstalling onder het stadhuis wel te vinden. Maar er zijn maar liefst zes fietsenstallingen in het centrum waar mensen hun fiets gratis kunnen stallen. Behalve de stalling onder het stadhuis zijn er parkeergelegenheden in de Marktstraat, De Serre Kanaalstraat, de Oranjerie, het Caterplein en het ACEC gebouw. Met deze voorlichtingsactie attendeert de gemeente mensen op de veilige en bewaakte stallingsmogelijkheden.

Meer ruimte, minder fietsendiefstal
Medewerkers van de gemeente Apeldoorn reiken aanstaande maandag fietslabels uit met daarop alle openingstijden van de stallingen. Bezoekers zien dus in één oogopslag waar ze terecht kunnen voor een bewaakte parkeerplaats voor hun fiets. Het winkelend publiek op de markt en in de stad heeft dan geen hinder meer van fietsen die in de weg staan. En fietsendiefstal wordt zoveel mogelijk voorkomen.