Ingezonden persbericht



Alkmaar, 24 juni 2010

Sportbureau Alkmaar vertrekt met 21 sporters naar Bahrein!!

Al sinds een aantal jaren wordt Alkmaar uitgenodigd om deel te nemen aan de "International Children Games". Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 1968 georganiseerd wordt.

Deze spelen zijn te vergelijken met de Olympische spelen, maar dan in het klein. Compleet met openingsceremonie, sluitingsceremonie, teams uit verschillende landen en natuurlijk een eindfeest. Het IOC (Internationaal Olympisch comité) is bij de organisatie betrokken en wijst ieder jaar een andere stad aan om het te organiseren.

De kinderen en de verenigingen zijn erg gedreven om steeds weer uit te komen voor Alkmaar.

Gedurende vijf dagen zal het leven van de scholieren in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar in het teken staan van sport.

Ook dit jaar zijn wij uitgenodigd om deel te nemen aan de spelen in Bahrein. Op maandag 28 juni vertrekken de sporters onder leiding van het Sportbureau Alkmaar met een delegatie van 26 deelnemers met het vliegtuig richting Bahrein!! We vertegenwoordigen Alkmaar in 3 verschillende sporten, Zwemmen-DAW, Kars Luttik (coach), Maxine Alfonsi, Job Boersma, Tess de Boer, Dani Hoetmer, Brenda Zwarthoed, Lars Haarsma, Jan Peereboon en Elena Peeters. Atletiek-Hylas, Remco Bruin (coach), Marco Ghiglioni, Tyko Kieskamp, Demi Floor, Emma Venneker en Laura Stokx. Voetbal- AFC'34, Paul Brandenburg (coach), Mees Bouwman, Jannes Biskanter, Boi Postma, Bilali Mohammed, Sjoerd Hut, Mats Dorenbos, Darryl Osborne en Stefan Andelic Van het Sportbureau Alkmaar gaat Marcel Bouw mee als stadvertegenwoordiger en Rianne de Groot als hoofdcoach. Op 4 juli keert de delegatie terug in Alkmaar.

Wij hopen dat we leuke sportieve 6 dagen zullen gaan hebben en wie weet halen we ook nog medailles binnen. De sporters zullen in ieder geval op international sportgebied een hele ervaring rijker zijn. We zullen u op de hoogte te houden van de prestaties en deze kunt u terug vinden op de site van het Sportbureau Alkmaar; www.sportloketalkmaar.nl

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar verzorgt sport- en beweegactiviteiten voor alle inwoners van Alkmaar, jong en oud. Het aanbod vindt zowel op scholen als in de wijk plaats. Kijk op www.sportbureau-alkmaar.nl voor de foto's en filmpjes en voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het Sportbureau.