Autonomy en Kainos introduceren EDRM-oplossing voor ziekenhuizen


NIEUWEGEIN, 20100628 -- Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en Kainos, een toonaangevend IT-consultancy bedrijf, kondigen de introductie aan van Evolve(TM). Evolve is een elektronische documentmanagement oplossing die directe en veilige toegang tot medische dossiers garandeert door middel van Autonomy's meaning based computing oplossingen. Evolve is het resultaat van een maandenlange samenwerking tussen Autonomy en Kainos. Beide organisaties hebben zeer veel kennis van, en ervaring met, elektronisch documentmanagement. Door deze krachten te bundelen en de stroom van noodzakelijke informatie langs de verschillende afdelingen te optimaliseren, kan de patiëntenzorg sterk verbeteren.

Autonomy biedt een schaalbare documentmanagement oplossing die in de praktijk heeft bewezen het beheren van miljoenen documenten goed te kunnen ondersteunen. Deze oplossing is gebaseerd op Autonomy's Intelligent Data Operating Layer (IDOL), een laag in de infrastructuur waarmee medewerkers in staat worden gesteld om op een geautomatiseerde manier zowel de content als de context van allerlei vormen van informatie te begrijpen. Kainos, een bedrijf waarmee Autonomy een langdurige relatie heeft, heeft veel ervaring met scoping, planning en uitvoering van grootschalige elektronische documentmanagement oplossingen voor organisaties in de publieke sector.

Met Evolve zijn de diensten van Kainos gecombineerd met de documentmanagement technologie van Autonomy. Zo bevat Evolve een scanproces voor het converteren naar elektronische documenten, een centrale repository voor de opslag en een portal voor het bekijken van de patiëntgegevens en de correspondentie. De oplossing elimineert hiermee de behoefte aan fysieke dossiers van patiënten en maakt het voor medische experts mogelijk om van geavanceerde mogelijkheden gebruik te maken zoals:

* Gecentraliseerd overzicht van alle dossiers: Alle gescande, elektronische patiëntendossiers, zowel de historische als de huidige, worden automatisch geïndexeerd en opgeslagen op een gecentraliseerde plaats.

* Beveiliging van gegevens op basis van autorisatie: Op basis van inloggegevens en functie van de medewerker worden alleen die gegevens getoond die relevant zijn voor de gebruiker. Zo wordt voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de informatie.

* Meaning based terughalen en verwerken van gegevens: In tegenstelling tot bestaande technologieën die gebaseerd zijn op menselijke interactie kan Autonomy aantekeningen in patiëntendossiers begrijpen. Hierdoor kan op een geautomatiseerde manier het verband gelegd worden tussen documenten waarin gelijksoortige concepten worden beschreven. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve behandeling.

* Naadloze integratie met bestaande ziekenhuissystemen: Doordat IDOL formaat onafhankelijk is kan Evolve naadloos integreren met de patiëntinformatiesystemen die door ziekenhuizen worden gebruikt.

* Geautomatiseerde compliancy en information governance: Evolve levert een volledig audit trail van alle activiteiten in een dossier en zorgt voor geautomatiseerde opslag, die in lijn is met de wetgeving.

"Er zijn aanzienlijke zakelijke voordelen te behalen als aantekeningen in plaats van op papier online beschikbaar zijn," zegt Victor Cohen, General Manager Noord-Europa van Autonomy. "EDRM-projecten dragen bij aan het verbeteren van de patiëntenzorg en het verlagen van de overheadkosten. Voor ziekenhuizen is het van essentieel belang om haar diensten zo efficiënt mogelijk te leveren. Een beveiligde toegang tot online patiënteninformatie is daarbij noodzakelijk."

Bezoek www.autonomy.com/recordsmanagement voor meer informatie.

----------------------
Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en koploper in de Meaning Based Computing benadering. Autonomy is recentelijk door IDC benoemd als leider in enterprise search qua omzet, met een marktaandeel dat bijna het dubbele is ten opzicht van de dichtstbijzijnde concurrent. De technologie van Autonomy maakt het mogelijk dat computers de menselijke informatie volledig begrijpen. Iedere vorm van digitale elektronische data wordt conceptueel en contextueel begrepen, waaronder tekst, e-mail, web pagina's en beeld- en geluidsmateriaal. Autonomy's technologie vormt de motor van bedrijfskritische applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie. Autonomy biedt oplossingen voor pan-enterprise search, customer interaction solutions, information governance, end-to-end eDiscovery, records management, archiving, business process management, web content management, web optimization, rich media management en beeld- en geluidsanalyse.

Het klantenbestand van Autonomy bestaat uit meer dan 20.000 internationale ondernemingen, advocatenkantoren en overheidsinstanties zoals AOL, BAE Systems, BBC, Bloomberg, Boeing, Citigroup, Coca Cola, Daimler AG, Deutsche Bank, DLA Piper, Ericsson, FedEx, Ford, GlaxoSmithKline, Lloyds TSB, NASA, Nestlé, the New York Stock Exchange, Reuters, Shell, Tesco, T-Mobile, the U.S. Department of Energy, the U.S. Department of Homeland Security en the U.S. Securities and Exchange Commission. Autonomy heeft meer dan 400 OEM partners en resellers, waaronder Citrix, HP, Novell, Oracle, Sybase, Symantec en TIBCO. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com

Autonomy en het Autonomy logo zijn gedeponeerde handelsmerken/of handelsmerken van Autonomy Corporation plc.. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.

Over Kainos
Kainos ontwerpt en implementeert IT-oplossingen die ervoor zorgen dat bedrijven beter presteren. Het bedrijf werd opgericht in 1986 en is gevestigd in Belfast met kantoren in Dublin, Londen en Gdansk. Kainos telt meer dan 260 consultants en is trots op de kwaliteit van zijn mensen; klantgericht, betrouwbaar en toegewijd. Zij begrijpen hoe technologie kan worden gebruikt om daar maximaal voordeel uit te behalen.

Tot het klantenbestand van Kainos behoren onder andere AIB, de Audit Commissie, verschillende rederijen, Bank of Ireland, Hibernian and de Noord-Ierse Civiele Dienst. Voor meer informatie: www.kainos.com.





Ingezonden persbericht