RTV Mercurius in Leeuwarden optimaliseert uitzendproces


CMS software van Snakeware nu ook geschikt voor radio en tv

LEEUWARDEN, 20100628 -- Radio, televisie en internet lopen steeds vaker in elkaar over en zullen op termijn allemaal en helemaal integreren. Snakeware als toonaangevende partij in de interactieve media en RTV Mercurius als omroep met een heldere kijk op de toekomst hebben de handen ineen geslagen en zijn vorig jaar gestart met de ontwikkeling en implementatie van nieuwe webgebaseerde uitzendsoftware.

Snakeware heeft de specifieke software voor uitzenden van teksttv, radio en/of televisie gekoppeld aan haar state-of-the-art CMS. Hierdoor is de redactie van RTV Mercurius geheel voorbereid op de ontwikkeling om sneller, actueler en met een mix van diverse online media op de snel veranderende markt in te spelen. Voor redacteuren van RTV Mercurius is het nu gemakkelijk om uitzendschema's en diverse online media met elkaar en door elkaar aan te bieden. Daarnaast kunnen verschillende stakeholders van RTV Mercurius op eenvoudige wijze zelf de zogenaamde content in een daarvoor beschikbare online bibliotheek zetten waar het materiaal snel terug te vinden is en vervolgens in de uitzendschema's opgenomen kan worden.

Saskia Buising, directeur bij RTV Mercurius, is helder: internet en dan met name mobiel zal een steeds prominentere plaats krijgen in het mediagebruik van consumenten waar het om nieuws gaat. Wil RTV Mercurius zijn rol als leverancier van regionaal nieuws ook in de toekomst blijven waarmaken, dan zal het uitzendproces geoptimaliseerd moeten worden. Betere, nauwkeurige en betrouwbare online uitzendsoftware, die naar alle media publiceert speelt hierin een belangrijke rol.

Mede daarom heeft RTV Mercurius onlangs het door Snakeware ontwikkelde nieuwe redactiesysteem in gebruik genomen. Snakeware CMS Enterprise is al jarenlang in gebruik als de motor achter menig website of intranet, maar wordt nu voor het eerst toegepast bij een omroep. Met een speciaal door Snakeware ontwikkeld softwarecomponent dat teksttv, radiostreams en/of videostreams afzonderlijk of met elkaar combineert en uitzend.

Dit gekoppeld aan Snakeware CMS Enterprise maakt de integratie tussen TV en online voor RTV Mercurius een feit. "Snakeware met haar ruime online ervaring wist goed aansluiting te vinden bij onze wensen", zegt Saskia Buising. "De wensen zijn grondig bestudeerd, oftewel geanalyseerd, zoals ze bij Snakeware zeggen om vervolgens om te zetten in een functioneel ontwerp dat na enkele praktische optimalisaties door de engineers van Snakeware, na menige test, aan ons is opgeleverd."

Het resultaat is zowel achter de schermen op de redactie van RTV Mercurius als door de bezoekers die afstemmen op het televisiekanaal van RTV Mercurius goed zichtbaar. "We kunnen vanaf nu heel eenvoudig uitzendschema's optstellen als we maar een internetverbinding en browser tot onze beschikking hebben", zegt Saskia Buising. "Onze televisiekijkers spreekt met name de verbeterde beeldkwaliteit en de hogere mate van verversing van ons aanbod aan. Natuurlijk is door de vernieuwing het plaatsen van videostreams als content van de website ook een stuk vereenvoudigd."





Ingezonden persbericht