Prijzen der Brabantse Letteren 2011: al vijfenzeventig aanmeldingen


TILBURG, 20100628 -- Het bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur heeft al meer dan 75 aanmeldingen ontvangen voor de bkkc Prijzen der Brabantse Letteren 2011. Iets meer dan de helft komt in aanmerking voor de nieuwe Jeugdliteratuurprijs, het andere deel dingt mee naar de Schrijversprijs. Een groot deel van deze door Brabantse auteurs geschreven, aangemelde boeken is al te zien op de website libralink.nl

Nog niet alle boeken binnen
Lyrische romans, literaire thrillers, historische romans, kindergedichten, adolescentenliteratuur, poëzie, streekromans, verhalenbundels, kortom, boeken in alle genres werden al ingezonden. Er doen auteurs mee die geboren zijn in de grote Brabantse steden Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch, maar er zijn er ook die uit plaatsen komen zoals Vught, Chaam, Bokhoven, Geldrop, Boxtel, Oisterwijk, Helmond en Oosterhout. Maar, er zijn nog meer boeken verschenen van Brabantse auteurs. Het bkkc vraagt auteurs, uitgeverijen, literaire organisaties en verder iedereen die maar wil om boeken die aan de voorwaarden voldoen aan te melden voor een van de prijzen. Aanmeldingen moeten uiterlijk op 1 augustus 2010 in bezit zijn van het bkkc. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website. Op deze website staan ook het reglement en aanvullende informatie over de Prijzen der Brabantse Letteren.

Drie prijzen
Bij de vijfde editie van de prijzen is de Schrijversprijs van ¤ 5.000 wederom bestemd voor het beste literaire boek van een Brabants auteur. De nieuwe Jeugdliteratuurprijs, ook ¤ 5.000, is voor de schrijver van het beste kinder- of jeugdboek. Ook het publiek mag een winnaar kiezen. Hij of zij ontvangt de Publieksprijs die ¤ 1.000 bedraagt. De prijzen worden uitgereikt in het voorjaar van 2011.

De voorwaarden
Voor de Prijzen der Brabantse Letteren komen alleen auteurs in aanmerking die in 2009 of 2010 een literair boek uitbrachten (of nog moeten uitbrengen) bij een uitgeverij en in Brabant geboren zijn en/of daar al geruime tijd wonen. Boeken in alle literaire genres komen in aanmerking (zie het reglement voor alle voorwaarden).

bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur





Ingezonden persbericht