De webgebaseerde dienstverlening van het bedrijf zorgt voor een centraal toegangspunt voor toepassingen voor het beheersen van overstromingsrisico aan verzekeringsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Hongarije

De webgebaseerde dienstverlening van het bedrijf zorgt voor een centraal toegangspunt voor toepassingen voor het beheersen van overstromingsrisico aan verzekeringsbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Hongarije

DENVER & MŰNCHEN, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20100628 --

Intermap Technologies, een wereldwijd bedrijf op het gebied van 3D digitale cartografie en geospatiale oplossingen, maakte vandaag de uitbreiding van haar portefeuille van producten voor het beheersen van verzekeringsrisico bekend door de introductie van haar webgebaseerde portal voor risicobeoordeling. Deze nieuwe portal bevat zeer nauwkeurige en betrouwbare toolkits voor acceptatie en accumulatie die de gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Hongarije (laat in de zomer verkrijgbaar in Tsjechië en Slowakije) voorzien van real-time antwoorden de hele dag rond op specifieke kwesties waarmee verzekeringsmaatschappijen geconfronteerd worden wanneer het gaat om het gehele proces van risicobeheersing.

In het bijzonder ondersteunt de acceptatie-toolkit de eigendomsspecifieke verzekeringen terwijl de accumulatie-toolkit zorgt voor controle over de portefeuille-accumulatie voor zowel enkelvoudig risico als grotere meervoudige risicoportefeuilles. Gebaseerd op gedetailleerde en consistente landelijke risicokaarten, richten beide toepassingen zich op het scheppen van betrouwbare beoordeling en evaluatie voor overstromingsrisico’s geassocieerd met fluviatiele (rivier), regenwater (zware regen), en kustdreigingen (getijden). Indien van toepassing, worden de NEXTMap Europe-evaluatiegegevens van het bedrijf gecombineerd met geavanceerde modelleringstechnieken om de meest consistente nationale overstromingsrisicokaarten beschikbaar te stellen.

“Het gebruik van nauwkeurige en uniforme datasets in de verzekeringssector is nog nooit zo belangrijk geweest, ” aldus Dr. Manfred Krischke, vice-president van Intermap’s risk management divisie en managing director van Intermap GmbH. “Ernstige, seizoensgebonden overstromingen in Europa, ook dit jaar weer, hebben het besef verspreid dat er behoefte is aan betere geospatiaal nauwkeurige producten voor risicobeheer die ervoor zorgen dat de verzekeringssector een betrouwbare beoordeling van het overstromingsrisico in de regio kan vaststellen. Dit blijkt uit het feit dat de vraag naar rapporten over overstromingsrisico die geleverd worden door onze huidige overstromingsmodelleringstoepassing die te vinden is op de website van de Tsjechische Verzekeringsassociatie, aanzienlijk zijn toegenomen – meer dan 13.000 risicorapporten over een periode van twee dagen – gedurende de recente overstromingen in dat land. De vraag en successen op de markt, van consumenten en de verzekeringssector, tonen dat betrouwbare evaluatie-instrumenten en een geavanceerde kennis van potentiële bedreigingen de mogelijkheid bieden om enorme sommen geld voor haar gebruikers te besparen.”

Doelmarkten voor deze uiterst betrouwbare portal voor risicobeoordeling zijn onder meer de primaire verzekeraars en primaire verzekeringsmakelaars die zich bezig houden met eigendomsspecifieke verzekeringen en op portefeuille gebaseerd risicobeheer. Een belangrijk voordeel voor deze gebruikers is dat zij snel toegang hebben tot cruciale informatie en berekeningen rechtstreeks vanop hun bureau, zonder de investering te moeten doen om software voor databeheer in hun in-house netwerkinfrastructuur te integreren.

Intermap is van plan om de beschikbaarheid van zijn portal voor risicobeoordeling naar andere Europese landen uit te breiden in functie van de vraag. Meer informatie is te vinden op: www.intermap.com/risk-management.

Over Intermap Technologies

Intermap is een vooraanstaande leverancier van digitale cartografie en geospatiale oplossingen die de norm heeft gezet voor het creëren van uniforme digitale 3D-modellen in hoge resolutie van het aardoppervlak. Het bedrijf heeft op proactieve wijze hele landen opnieuw in kaart gebracht en uniforme nationale databanken gebouwd onder de naam NEXTMap® die bestaan uit betaalbare hoogtegegevens en geometrische beelden met ongekende nauwkeurigheid. De vraag naar NEXTMap-gegevens neemt toe met de opkomst van nieuwe commerciële toepassingen binnen de markten voor GIS, engineering, auto-industrie, GPS-kaarten, verzekeringsrisicobeoordeling, olie en gas, hydrologie, hernieuwbare energie, ruimtelijke ordening, draadloze communicatie, transport, luchtvaart en 3D-visualisatie.

Intermap heeft zijn hoofdkantoor in Denver, Colorado, en kantoren in Australië, Calgary, Detroit, Jakarta, Londen, München, Praag, en Washington D.C.

NEXTMap® is een geregistreerd handelsmerk van Intermap Technologies Corporation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Intermap Technologies
Kevin Thomas, +1 303-708-0955
Vice President, Marketing
kthomas@intermap.com

ISIN CA4589772041