Gemeente Beverwijk


Verkeersmarkt Kennemer College

Op 28, 29, 30 juni en op 2 juli 2010 organiseert de gemeente Beverwijk in samenwerking met Post Verkeerseducatie een verkeersmarkt op het Kennemer College. De verkeersmarkt is bedoeld voor alle derde klassen van het voortgezet onderwijs. De jongeren leren door actieve deelname aan acht korte ervaringslessen een aantal belangrijke dingen over veiligheid in het verkeer. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Noord Holland.

Ervaringslessen
De leerlingen worden onder andere gewezen op de ernstige gevolgen die gevaarlijk gedrag op de (brom)fiets kunnen hebben. Ze leren hoe ze het beste kunnen omgaan met gevaarlijke kruispunten op weg van school naar huis. Ook maken ze kennis met het begrip 'defensief rijden', waardoor zij leren gevaarlijke situaties te vermijden door goed te anticiperen. Tot slot komen de gevaren van het gebruik van drugs en alcohol in verkeer aan bod.

Dode hoek
Verder is een vrachtwagen met chauffeur aanwezig. De scholieren kunnen bij deze vrachtwagen kennis maken met de 'dode hoek'. Dit onderwerp wordt vaak onderschat. Er komen echter jaarlijks gemiddeld tien tot vijftien mensen om het leven door een ongeval in de dode hoek van vrachtwagens.

Beverwijk, 21 juni 2010