Gemeente Noordwijkerhout


Informatieavond maatschappelijke stage

Op maandag 28 juni 2010 organiseren vier leerlingen van het Teylingen College, locatie Leeuwenhorst, een avond met als thema maatschappelijke stage. Het doel van de maatschappelijke stage is dat jongeren al vroeg kennis maken met het vrijwilligerswerk en vrijwilligersorganisaties en dat zij leren wat het is om een vrijwillige bijdrage te leveren aan de maatschappij.

In de periode januari tot en met juni van dit jaar heeft het Teylingen College, locatie Leeuwenhorst, voor de tweede keer een proef met de maatschappelijke stage gehouden. Zo'n 90 leerlingen hebben twintig uur vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende verenigingen en organisaties. Vier stagiaires organiseren in het kader van hun stage een informatieve avond om verenigingen en organisaties te informeren over de maatschappelijke stage. Besturen van verenigingen en organisaties uit de gemeente Noordwijkerhout en omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

De avond wordt gehouden op maandag 28 juni 2010 vanaf 19.30 uur in het Forum van het Teylingen College, locatie Leeuwenhorst, Langelaan 1 Noordwijkerhout. Vertegenwoordigers van de Hogeschool INHolland Haarlem en de Sportservice Zuid Holland leveren eveneens een informatieve bijdrage aan deze avond gericht op de inzet en begeleiding van maatschappelijke stagiaires.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Noordwijkerhout, telefoon (0252) 343 737 of via e-mail gemeente@noordwijkerhout.nl. Kijk voor informatie en het programma op www.teylingen-college.nl.