Ingezonden persbericht


Beste Redactie,

Bij deze nodigt Morgen - hét studentennetwerk voor een duurzame toekomst - u uit voor de uitreiking van de Groene Zeepbel 2010.

Morgen heeft alle studenten van Nederland de afgelopen weken opgeroepen om op www.studentenvoormorgen.nl/groenezeepbel hun stem uit te brengen voor het bedrijf met de "beste greenwash campagne". Oftewel, het bedrijf dat prentendeert groen te zijn, terwijl dit niet uit de bedrijfsvoering blijkt. De Groene Zeepbel is een aanmoedigingsprijs voor eerlijke communicatie én een duurzame bedrijfsvoering.

Er zijn in totaal vijf bedrijven door het bestuur van Morgen genomineerd, te weten: Nuon, Aegon, BP, Shell en Albert Heijn. De poll op de site van Morgen is op woensdag 23 juni om 16:00 uur gesloten. Meer dan 700 mensen hebben hun stem voor de "beste greenwash campagne" uitgebracht.

De uitreiking van de Groene Zeepbel 2010 zal plaatsvinden tijdens de opening van de Inspiration Days te Eindhoven. U bent vanaf 10:00 uur van harte welkom op het Lichtplein in het centrum van Eindhoven. De looproute zal vanaf Eindhoven CS met ballonnen worden aangeduid.

Aansluitend zal er een prikkelend debat over greenwashing plaatsvinden. Na afloop van het debat zal aan de beste debater een Cradle to Cradle bureaustoel t.w.v. ¤995,- worden overhandigd. De genomineerde bedrijven zijn tevens uitgenodigd om hun beleid te verdedigen.

Ga naar www.inspirationdays.nl/debatwedstrijd voor het programma.

Het is de tweede keer dat Morgen de Groene Zeepbel uitreikt. In 2008 viel E.ON in de prijzen met haar "schone kolencentrale".

Graag tot zaterdag!




Ingezonden persbericht