Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BASISSCHOOL BLIJ MET WAARDELOOS SPEL
Maandag 28 juni begint op basisschool Narcis-Querido in Amsterdam de culturele projectweek `Wat is Waarde?!'. Gedurende de week ontdekken de leerlingen wat de waarde van geld is. En van andere belangrijke zaken in het leven. Ze trappen af met het spelen van `Het Waardeloze Kaartspel'.

WAT IS WAARDE?!
Deze weken zijn bijna alle kinderogen gericht op het Afrika van het WK Voetbal. Ze realiseren zich waarschijnlijk nauwelijks dat in hetzelfde Afrika veel kinderen op straat leven. In Namibië vangt Stichting Ubuntu deze straatkinderen op. En voor Nederlandse basisscholen ontwikkelde Ubuntu de projectweek `Wat is Waarde?!'. Dit creatieve programma vergroot het financieel bewustzijn bij kinderen. En laat hen nadenken over waarde die niet in geld is uit te drukken, zoals een mooie herinnering of `iets goeds doen voor een ander'. Tijdens de afsluitende presentatiemiddag zamelen de kinderen geld voor hun leeftijdgenootjes aan de andere kant van de wereld.

WELKOME DONATIE
Delta Lloyd Groep doneerde bij haar beursgang vorig jaar november 60.000 aan Stichting Ubuntu. Door deze donatie kunnen drie basisscholen nu kosteloos meedoen aan de projectweek. Maureen Boubaker, directeur van Basisschool Narcis-Querido in de Amsterdamse prachtwijk Bos en Lommer, is er blij mee. `We werken met beperkte middelen, ondersteuning vanuit bedrijven die het onderwijs een warm hart toedragen is zeer welkom. Heel fijn dat we nu op deze manier onze leerlingen financieel bewuster kunnen maken. De kinderen staan te trappelen van ongeduld'.

ONEERLIJK SPEL
Maandagochtend 28 juni spelen de leerlingen van Narcis-Querido `Het Waardeloze Kaartspel' onder leiding van Henk Raué, lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd Groep. Een leuk, maar oneerlijk spel. De kansen in dit spel zijn niet altijd even eerlijk verdeeld. Net als in het echte leven. Spelenderwijs denken kinderen na over geld verdienen, uitgeven en sparen. Je kunt het spel winnen door het rijkst te worden, maar ook door anderen te helpen. U bent van harte welkom om de start van deze bijzondere projectweek mee te beleven.