Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Parijs, Frankrijk, 28 juni 2010

DANE-ELEC presenteert zijn USB-boards:
een sportieve manier voor het opslaan van uw bestanden

Deze trendy en originele USB-sticks worden het ideale hightech accessoire voor boardfans

DANE-ELEC Memory, fabrikant en distributeur van digitale geheugengerelateerde producten, gaat samenwerken met grote merken uit de sportindustrie om speciaal voor alle boardliefhebbers een nieuwe collectie USB-sticks uit te brengen, toegewijd aan skateboarden, snowboarden en surfen.

De sticks zijn miniatuurreplica's van bestaande boards waar extreme sportamateurs hun bestanden in stijl mee kunnen opslaan.

In maart 2010 hebben de DANE-ELEC USB-sticks al een gedaantewisseling ondergaan met de uitgesproken en kleurrijke graphics van Santa Cruz(TM) en Burton(TM), twee gevestigde merken uit de boardsport. Deze zomer is het aan Birdhouse(TM) - het merk van de wereldberoemde professionele skater Tony Hawk - om de USB-sticks van DANE-ELEC te metamorfoseren met de graphics van zijn twee favoriete skateboards 'Birdman Crest' en 'Royale'.

Speciaal voor deze gelegenheid is DANE-ELEC samen met EP Memory een officiële sponsor van de Birdhouse World Tour die deze zomer in een aantal grote steden van Europa zal plaatsvinden: 8 en 9 juli in Berlijn, 11 juli in Frankfurt, 13 juli in Zürich, 15 juli in Rome, 17 juli in Marseille, 18 en 19 juli in Barcelona en 21 juli in Brighton.

De SkateDrive(TM), Birdhouse(TM) en Santa Cruz(TM) USB-sticks zijn uitgerust met 4 beweegbare wielen waarmee beoefenaars van het 'fingerskaten' een gooi naar het kampioenschap miniatuurboarden kunnen doen.

'Royale en Birdman Crest ' van Birdhouse(TM) 'Gray Screaming Hand' van Santa Cruz(TM)

Sneeuw- of waterliefhebbers kunnen met de SnowDrive(TM) en SurfDrive(TM) collecties voortaan net zo snel op hun gegevens surfen als dat ze de pistes afdalen en de golven trotseren.

'FIX 09' en 'Feel Good 09' van Burton(TM) 'Rebel' van Santa Cruz(TM) 'Ozzie Wrong' van Santa Cruz(TM)

Boarders kunnen hun passie zélfs achter hun computerscherm uitoefenen met diverse exclusieve bonussen die op de USB-sticks staan zoals demonstratievideo's, bureaubladachtergronden en productinformatie van de verschillende merken.

Na het succes van Hello Kitty zet DANE-ELEC Memory zijn strategie en zijn samenwerking met EP Memory voort om USB-sticks onder grote namen uit de extreme sporten op de markt te brengen. Eind 2010 zal de onderneming zijn licentieprogramma met gevestigde en hedendaagse merken vervolgen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De USB-sticks SkateDrive(TM), SnowDrive(TM) en SurfDrive(TM) zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde DANE-ELEC dealers tegen een adviesverkoopprijs van:


* 2 GB: ¤ 14,90

* 4 GB: ¤ 19,90*

* 8 GB: ¤ 29,90*


* De USB-stick Birdhouse(TM) is enkel verkrijgbaar in 4 en 8 GB.

Over DANE-ELEC Memory
Dane-Elec Memory, opgericht in 1985 in Frankrijk door David Haccoun en Nessim Bodokh, is een internationale onderneming waarvan het hoofdkantoor in de regio van Parijs is gevestigd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de fabricatie en distributie van digitale producten (Dram-geheugen, opslagproducten en mobiele producten).

Dane-Elec opereert wereldwijd en heeft vestigingen in Europa, de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten. Het concern beschikt over een productiefaciliteit voor geheugenmodules in Ierland, drie assemblagefaciliteiten (in de Verenigde Staten, Ierland en Frankrijk) en twee logistieke centra, in de Verenigde Staten en Frankrijk, waardoor het mogelijk is snel op marktveranderingen te anticiperen.

Dane-Elec Memory beschikt eveneens over een distributievestiging van mobiele producten in Frankrijk (Intervalle).

In 2009 heeft Dane-Elec Memory een omzet van ¤ 180 miljoen gerealiseerd.

De onderneming Dane-Elec Memory is genoteerd aan Euronext Paris, compartiment C, met het label ë Innoverende onderneming ». Code ISIN: FR000036774, MNEMO: DAN, BLOOMBERG: DAN: FP, REUTERS: DEMY.PA.