Nog 10 kanshebbers voor E-dinges Awards

28/06/2010 14:08

IST - Instituut Samenleving & Technologie

Uit de 62 projecten die werden ingediend voor de E-dinges Awards heeft een jury 10 laureaten geselecteerd. Uit deze lijst worden de 3 organisaties of bedrijven gekozen die op 18 november in het Vlaams Parlement een E-dinges Award in ontvangst mogen nemen.

De 10 laureaten in willekeurige volgorde:

* Link in de Kabel vzw (met het project 'Link in de Kabel')

* E-Lab Vlaanderen vzw (E-Lab School)

* EduCentrum vzw / KlasCement (IT huis)

* Ithaka vzw (Mijn persoonlijke toegangspoort tot de digitale samenleving)

* Playlane (Fundels)

* Aifoon vzw (Phonorama)

* Digibrug Antwerpen (Digipunten Antwerpen)

* Curieus vzw (KLIK: Aan de slag met het nieuwe internet)

* JES vzw (C-stick)

* KureghemNet / Maks vzw (Creatief Computer Atelier: CreaKids en CreaSeniors)

In de jury van de E-dinges Awards zetelen Carl Decaluwé, ondervoorzitter van het Vlaams Parlement, Heidi Vandebosch, professor aan de Universiteit Antwerpen, en David Vanlaer, hoofdredacteur van Clickx Magazine. Tijdens hun beoordeling hebben de juryleden vooral gelet op de innovatieve methode(s) die de organisatie of het bedrijf hanteerde, de samenwerking met externe partijen en het resultaat dat men ermee behaald heeft.

Digitale vaardigheden verhogen

De E-dinges Awards zijn een initiatief van het Instituut Samenleving en Technologie (IST), in nauwe samenwerking met het Interdisciplinair instituut voor Breedband Technologie (IBBT), het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG/LINC) en het Vlaams Parlement. Hiermee willen de organisatoren initiatieven uit Vlaanderen en Brussel in de kijker zetten die de digitale vaardigheden verhogen van mensen die nog weinig vertrouwd zijn met de mogelijkheden van computers, het internet en andere informatie- en communicatietechnologieën. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een laag inkomen of een lage scholingsgraad, kansarmen, andersvaliden, jongeren, ouderen, mensen van allochtone afkomst of mensen die beroepshalve niet of zelden met ICT te maken hebben. Door gebrek aan kennis en/of ervaring lopen deze 'digitale kansengroepen' een groter risico om buitengesloten te worden uit de digitale samenleving en dus slachtoffer te worden van de digitale kloof.

Meer informatie over de laureaten vindt u op http://www.e-dingesawards.be/laureaten

Over IST:

Het Instituut Samenleving en Technologie is als autonome instelling verbonden aan het Vlaams Parlement. Het instituut onderzoekt de maatschappelijke aspecten van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen, en wil hiermee bijdragen tot de kwaliteit van het maatschappelijk debat en een beter onderbouwd besluitvormingsproces. De maatschappelijke impact van de toenemende digitalisering van onze maatschappij is een belangrijk aandachtspunt.

Meer info: http://www.samenlevingentechnologie.be

Over IBBT:

IBBT, het Interdisciplinair instituut voor Breedband Technologie is een onderzoeksinstelling die in opdracht van de Vlaamse regering innovatie binnen ICT stimuleert. De interdisciplinaire teams voerden sinds de oprichting in 2004 al ruim 100 projecten uit met meer dan 300 organisaties. Deze projecten streven naar de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve toepassingen in diverse domeinen, zoals gezondheidszorg, mobiliteit & logistiek, cultuur & media en green ICT.

Meer info: http://www.ibbt.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel