Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Veel belangstelling voor theater tijdens Via Ventosa

Onder stralende zonneschijn met geen wolkje aan de lucht ging Via Ventosa afgelopen zondag van start in de Eindhovense Ventoselaan. De bezoekers konden genieten van bands en artiesten als Lucky Fonz III, Moxxx, Crappydog en Le Dimanche. The Van Jets sloten het festival zondagavond af met een rockend optreden op het grote podium. Het cross-over festival had haar publiek echter meer dan alleen muziek te bieden: bijna alle theatervoorstellingen en de performances in de Design Drama serie konden rekenen op een volle zaal.

Vormgeverscollectief Theatergroep Krabben verraste haar publiek met de voorstelling 'Kapot Maken'. De vier vormgevers lieten zien wat kapot maken allemaal is; een onderzoek naar alle vormen van destructie en wat daar achter zit.

Veel belangstelling ging ook uit naar de Design Drama koppels: kunstenaars, designers, theatermakers en muzikanten speelden de door hun speciaal voor Via Ventosa ontwikkelde performances meerdere keren gedurende de dag.

Ondanks de aanhoudende hitte werd er niemand onwel. De organisatie had in aanloop naar het festival extra maatregelen genomen: er was gratis zonnebrandspray verkrijgbaar voor de verbrande huidjes en er waren sproeiers geïnstalleerd op het terrein, waar uitgelaten kinderen dankbaar gebruik van maakten.

Via Ventosa staat bekend als een inspirerend en experimenteel festival met een informele sfeer en is een initiatief van Temporary Art Centre in samenwerking met Plaza Futura, WEI en Vereniging Ventose.
---

NOOT VOOR REDACTIE (