Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Samenwerking Fonds Slachtofferhulp en ANWB
Verkeerslachtoffers weer zelfverzekerd de weg op

Mensen die betrokken waren bij een ernstig verkeersongeval, kunnen vanaf 1 juli gratis deelnemen aan de Rijzeker-training en Defensive Driving Training van de ANWB. Dankzij de samenwerking met het Fonds Slachtofferhulp kunnen slachtoffers die na een ongeval worden beperkt in hun verkeersdeelname de ontstane angsten aanpakken. De kosten van de trainingen komen voor rekening van de ANWB, founding member van het Fonds Slachtofferhulp.

Jaarlijks vallen er honderdduizenden gewonden in het verkeer. Van hen komen er jaarlijks 20.000 in contact met Slachtofferhulp Nederland, één van de door het Fonds Slachtofferhulp gesteunde organisaties. Vanaf nu kunnen deze cliënten van Slachtofferhulp Nederland gratis trainingen volgen bij de ANWB, om onder professionele begeleiding de na het ongeval ontstane angsten en onzekerheden te overwinnen.

Er worden twee cursussen aangeboden, de RijZeker-training en de Defensive Driving Training. De RijZeker-Training is erop gericht de onzekerheid weg te nemen. Deelnemers krijgen tips en informatie over hoe zij de eigen verkeersveiligheid kunnen vergroten en maken samen met een ANWB rijcoach een rit in hun eigen omgeving. De Defensive Driving Training wordt verzorgd in het ANWB Test- en trainingscentrum te Lelystad. Verkeersslachtoffers die na hun verkeersongeval een blokkade hebben en niet meer zelfstandig de weg op durven krijgen een intensieve training waarin ook afwijkende en onverwachte verkeerssituaties aan de orde komen.

Bevorderen vernieuwingen in de hulp aan verkeersslachtoffers Eén van de speerpunten van het Fonds Slachtofferhulp is het stimuleren van verbeteringen in het hulpaanbod voor verkeersslachtoffers. Op het gebied van de afhandeling van letselschade werken vele partijen aan verbeteringen. Het Fonds Slachtofferhulp wil ook werken aan de verbetering van psychosociale hulpverlening, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Deze rijtrainingen van de ANWB zullen daaraan bijdragen.

Fonds Slachtofferhulp en de ANWB
De ANWB is één van de Founding Members van het Fonds Slachtofferhulp. Deze nieuwe samenwerking wordt door beide partijen met enthousiasme tegemoet gezien.


Noot voor de redactie,