Ingezonden persbericht


Software AG introduceert Process Intelligence for Dummies(TM)


* Nieuwe publicatie van de hand van experts van Software AG en IDS Scheer gaat in op de technologie- en businessaspecten van Process Intelligence.


* Nieuw boek in de Wiley Publishing-serie For Dummies richt zich op de praktijk van Process Intelligence met aandacht voor best practices en valkuilen.


* Geïnteresseerden kunnen complete e-boek gratis downloaden.

Den Haag, 28 juni 2010

Software AG maakt de publicatie bekend van Process Intelligence for Dummies(TM), Software AG Special Edition. Het boek is geschreven door managers van Software AG en IDS Scheer, en richt zich op de praktijk van Process Intelligence. De uitgave biedt organisaties informatie over mogelijke kostenbesparingen en over de vraag welke processen overbodig en verliesgevend zijn. Process Intelligence for Dummies(TM) bevat applicatiescenario's voor, en best practices over Process Intelligence. Het biedt tevens informatie over tien valkuilen die een organisatie moet vermijden.

'Process Intelligence is snel in opkomst als manier om je te onderscheiden in de moderne procesgeoriënteerde wereld', zegt Bruce Williams, coauteur en Senior Vice-President Strategic Programs van Software AG. 'Process Intelligence for Dummies(TM) is weliswaar een basisboek, maar biedt desalniettemin een grondige beschrijving van de management- en technologieaspecten van het concept. Het gaat uitgebreid in op de procesgerichte waarde van Process Intelligence.'

Process Intelligence is een doordachte set van tools en technieken voor het verbeteren van de bedrijfsprestaties door exact inzicht in overtollige en verliesgevende processen. Process Intelligence helpt bedrijven bij het vaststellen van vertragingen of zwakheden in processen, activiteiten of transacties. Het biedt inzicht in de verbanden tussen strategie en operationele activiteiten, en legt de relaties bloot tussen bedrijven, klanten en leveranciers.

'Bij bedrijven is sprake van honderden en vaak zelfs duizenden processen. De mate van inzicht en beheer is bepalend voor het succes van een organisatie', zegt dr. Helge Hess, coauteur en Senior Vice-President Product & Solutions Management van IDS Scheer. 'In de onvoorspelbare en steeds veranderende economie van dit moment staan organisaties voor de uitdaging om processen real-time te monitoren en te analyseren. Daardoor kunnen ze sneller reageren op ontwikkelingen. Systemen voor Process Intelligence bieden een oplossing voor deze uitdagingen door het combineren van technologieën voor het actueel monitoren van historische prestaties, planningondersteuning voor de toekomst en ondersteuning van directe operationele eisen.'

Process Intelligence for Dummies(TM) is geschreven door vijf experts van Software AG en IDS Scheer:
* dr. Tobias Blickle, Director of Product Management for Process Intelligence Solutions bij IDS Scheer en auteur van verschillende artikelen over Process Intelligence;
* dr. Helge Hess, Senior Vice-President Product & Solutions Management van IDS Scheer, die regelmatig spreekt tijdens BPM-conferenties en auteur is van tal van artikelen en boeken over Business Process Management, Process Intelligence, Performance Management en organisatieanalyse;
* Joerg Klueckmann, Director of Product Marketing for Process Intelligence Solutions bij IDS Scheer, auteur van verschillende artikelen over Business Process Management, bedrijfsinnovatie en Process Intelligence;
* Mike Lees, Vice-President Enterprise BPM Solutions van Software AG en coauteur van BPM Basics for Dummies(TM);
* Bruce Williams, Senior Vice-President of Strategic Programs van Software AG, auteur van artikelen, en regelmatig spreker over business- en technologietrends, en coauteur van Six Sigma for Dummies, The Six Sigma Workbook for Dummies, Lean for Dummies en BPM Basics for Dummies(TM). Gratis exemplaren van Process Intelligence for Dummies(TM), Software AG Special Edition zijn te downloaden. Het boek is een uitgave van Wiley Publishing, Inc. en exclusief beschikbaar bij Software AG als e-book of met zachte omslag. Process Intelligence for Dummies(TM) is op dit moment alleen beschikbaar in het Engels. Later dit jaar komen er naar verwachting versies in het Duits, Spaans en Frans beschikbaar.

Process Intelligence for Dummies(TM) is het derde boek in de serie For Dummies. De twee andere titels zijn SOA Adoption for Dummies en BPM Basics for Dummies.

Over IDS Scheer
IDS Scheer - onderdeel van de Software AG Groep - is een toonaangevendee leverancier van Business Process Management-software, -oplossingen en -services voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met het ARIS Platform for Process Excellence biedt het bedrijf een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle met betrekking tot bedrijfsprocessen. Hierdoor verbeteren bedrijven hun prestaties continu. De consultants van IDS Scheer maken gebruik van de ARIS Value Engineering-benadering (AVE). Daarmee dichten ze de kloof tussen bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en procescontrole.

Over Software AG
Software AG loopt wereldwijd voorop in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods. Het bedrijf is uniek in het leveren van complete en gebruiksvriendelijke Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten. Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro (IFRS, nog niet gecontroleerd) en telt meer dan 6.000 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd meer dan 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).




Ingezonden persbericht