Ingezonden persbericht


-Persbericht-

NIVEA SUN biedt nu zonbescherming via iPhone
Geniet zorgeloos van de zon met hulp van nieuwe app

Baarn, 28 juni 2010 - Met de eerste hittegolf van 2010 in aantocht is een gedegen zonadvies geen overbodige luxe. NIVEA SUN introduceert vandaag de Zon Wijzer, een nieuwe app voor de iPhone waarmee je zorgeloos van de zon kunt genieten. Met de NIVEA SUN Zon Wijzer kun je altijd overal in Nederland de plaatselijke sterkte van UV-straling checken en een alert ontvangen over of en hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de zon.

Beschermingsadvies op de kaart
Met de NIVEA SUN Zon Wijzer kun je op de kaart van Nederland checken of je die dag bescherming tegen de zon nodig hebt en zo ja, wat voor bescherming het beste is. Nog steeds denken veel mensen dat je alleen kunt verbranden als de zon volop schijnt en het warm is. Dat het bewolkt of frisser is, wil niet altijd zeggen dat er geen UV-straling is waartegen beschermd moet worden. De kaart wordt dagelijks samengesteld op basis van officiële metingen van de UV-sterkte door middel van lokale data van Meteo Vista. Via GPS kun je vervolgens gemakkelijk inzoomen op de plek waar je je bevindt, maar je kunt ook terrassen, stranden of andere plekken selecteren waar je nog heen gaat. Locaties kun je opslaan als favoriet, zodat je elke dag direct kunt checken of je op jouw favoriete locatie bescherming nodig hebt tegen de zon. De Zon Wijzer kan bovendien zo worden ingesteld dat je de avond voor een verwachte hoge UV-sterkte een alert ontvangt, zodat je niet vergeet je zonbeschermingsproduct mee te nemen.

Zonadvies op maat
Op basis van verschillende huidtypes geeft de iPhone-app advies over de beschermingsfactor (SPF) en het meest geschikte zonbeschermingsproduct. Daarnaast kun je zien welke producten van NIVEA SUN geschikt zijn voor jou. Het beschermingsadvies kan opgeslagen worden in een persoonlijk profiel voor jezelf, maar ook voor de rest van je vrienden en gezin. Daarnaast geeft de app advies over de maximale tijd van in de zon zitten. Dit hangt af van de locatie, het huidtype en de gebruikte beschermingsfactor. Zodra deze tijd is verlopen volgt een advies om de schaduw op te zoeken.

Met de NIVEA SUN Zon Wijzer kan iedereen met een iPhone nu gemakkelijk checken precies waar en hoe ze zorgeloos van de zon kunnen genieten.

De NIVEA SUN Zon Wijzer is vanaf vandaag te downloaden in de App-store.

Download hier NIVEA SUN Zon Wijzer in de App-store.

-Einde bericht-

**

Ingezonden persbericht