Rechten van passagiers: nieuwe Europese campagne

28/06/2010 16:03

COMMISSION EUROPEENNE

Europese Commissie lanceert een gloednieuwe campagne over rechten van vliegtuig- en treinpassagiers

Op 29 juni om 10 uur zal Siim Kallas, Vice-Voorzitter voor Transport bij de Europese Commissie, op de luchthaven van Zaventem een nieuwe campagne inleiden.

Persfotografen en TV ploegen zijn van harte welkom.

Background

Hoewel de Commissie de afgelopen jaren wetgeving heeft ingevoerd om ervoor te zorgen dat vliegtuig- en treinpassagiers over de hele Europese Unie op dezelfde manier worden behandeld, zijn nog niet alle passagiers op de hoogte van hun rechten. Om dit te verhelpen, zullen vanaf 29 juni, tijdig voor het begin van de vakantieperiode, in luchthavens en treinstations in alle lidstaten posters te zien zijn die reizigers op hun rechten wijzen. Reizigers zullen ook gratis folders en een speciaal ontworpen website in elk van de officiële talen van de Europese Unie kunnen raadplegen. http://ec.europa.eu/passenger-rights.

De Commissie werkt momenteel aan het uitbreiden van de passagiersrechten tot andere vervoerswijzen. Met name is zij met voorstellen gekomen voor passagiers die over zee of binnenwateren reizen en voor reizigers per autobus of touringcar. Deze voorstellen zouden nog in de loop van 2010 door het Europees Parlement en de Ministerraad kunnen worden aangenomen.

Contact:

Helen Kearns : +32 2 298 76 38 helen.kearns@ec.europa.eu

Dale Kidd : +32 2 295 74 61 dale.kidd@ec.europa.eu

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel