Gemeente Apeldoorn schrijft 30-6-2010: In dit bericht staat de zin 'De gemeente vraagt mensen die telefonisch contact met de gemeente zoeken of zij teruggebeld willen worden om mee te werken aan het onderzoek'. Deze passage is onjuist. In een later stadium wordt ook de telefoon in het onderzoek meegenomen.

Gemeente Apeldoorn

133

28-06-2010

Gemeente onderzoekt communicatie met bewoners

Van 28 juni tot en met 2 juli onderzoekt de gemeente Apeldoorn op welke manier haar inwoners het liefst contact willen hebben met de gemeente. Via (digitale) vragenlijsten die op verschillende locaties van de gemeente Apeldoorn worden aangeboden, kunnen zij hun wensen kenbaar maken. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de publieke dienstverlening van de gemeente verder te optimaliseren.

De gemeente Apeldoorn is op verschillende manieren te bereiken. Zo kunnen mensen er voor kiezen om de gemeente aan de publieksbalie, via de telefoon, internet, de website of per post te benaderen. Inwoners van de gemeente Apeldoorn krijgen de komende dagen de mogelijkheid aan te geven bij welke gelegenheden zij op welke manier het liefst in contact komen met de gemeente (inclusief het Portaal en het Activerium).

Bezoekers van de verschillende locaties kunnen ter plekke een vragenlijst invullen die circa tien minuten in beslag neemt. [schrappen: Mensen die telefonisch contact zoeken met de gemeente wordt gevraagd of zij teruggebeld willen worden om mee te werken aan het onderzoek.] Bezoekers van de website of mensen die gebruik maken van e-mail kunnen door middel van een link naar de vragenlijst hun medewerking verlenen. Er wordt onder andere gevraagd hoe tevreden men is over de verschillende kanalen en waar men behoefte aan heeft. Zo worden bijvoorbeeld de mogelijke toepassingen van nieuwe technologieën als sociale media en mobiele telefoonapplicaties onderzocht.

Het invullen van de vragenlijst gebeurt volledig anoniem. Om deelnemers aan het onderzoek te bedanken voor hun medewerking, kunnen zij meedingen naar een gratis entreekaart voor de Apenheul. Onder alle inzendingen worden tien entreekaarten ter waarde van 17 euro verloot.

De resultaten van het onderzoek worden in de maand augustus verwacht. Hierover wordt onder andere via de gemeentelijke website en het Stadsblad te zijner tijd bericht.

Einde persbericht