Ingezonden persbericht


Persbericht 28-06-2010
Ambassadeurs 2010 van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zijn verkozen

Voor de vijfde keer op rij werden in de laatste jaren in het secundair onderwijs GO! ambassadeurs verkozen. Bij deze verkiezing staan de waarden van het Pedagogisch Project van het GO! centraal: verdraagzaamheid, respect, positief kritische zin, mondigheid, verantwoordelijkheid, sociaal engagement, creativiteit, zelfstandigheid en leergierigheid. GO! ambassadeurs zijn jongeren die uitblinken in deze waarden. Deze leerlingen zetten we in onze scholen dan ook graag in de bloemetjes. Dit jaar worden er 275 GO! ambassadeurs verkozen in 140 scholen.

Een succes
De vijfde editie van het ambassadeursproject was opnieuw een succes. Een ruime meerderheid van de GO! secundaire scholen met een derde graad nam deel aan het project. In totaal verkozen 140 scholen 275 ambassadeurs. Laatstejaars, directeurs en lerarenteams duidden die leerling(en) aan die binnen de school de waarden van het GO! het best belichamen.

Of zoals een directeur het verwoordde: 'In een democratische samenleving zijn respect en een sociale ingesteldheid belangrijke bouwstenen om problemen aan te pakken en op te lossen. Een positieve ingesteldheid, hulpvaardigheid, optimistisme, beleefdheid, hard werken, correctheid. Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat jullie hier vandaag staan. Het was een plezier om jullie te zien uitgroeien tot zelfstandige personen. Het ga jullie goed!'

Ambassadeurs 2010
Vanaf vandaag zullen de 275 ambassadeurs op onze website een stem en een gezicht krijgen. Neem een kijkje op www.g-o.be/ambassadeurs en volg de vorderingen in onze ambassadeursfiches. Persoonsgegevens, motivatie en een afscheidswoord van de school kun je hier vinden. Uiteraard komen hier ook de ambassadeurs zelf aan het woord, met een blik op zichzelf, hun school en op de toekomst. Eén ding hebben ze alvast gemeen: ze kijken met plezier terug op hun schoolloopbaan in het GO!

Een kersverse ambassadeur zegt het zo: 'de school heeft mij geholpen om van een leerling die schoolmoe was een leerling te maken die met plezier terug naar school gaat. Dit heb ik vooral te danken aan mijn leerkrachten, begeleiders en mijn werk. Dit alles heeft mij een heldere kijk op het leven gebracht.'

Alle ambassadeurs werden bekendgemaakt tijdens de feestelijke eindproclamatie op hun respectieve school. Zij kregen allen naast eeuwige roem ook een passend geschenk. Alle 10.082 laatstejaars van de deelnemende scholen kregen ter herinnering en voor verdere inspiratie, een kleurrijk klembord met de waarden van het GO! en onze engagementsverklaring 'geen muren, geen grenzen, allemaal buren en unieke mensen'.