Gemeente De Marne


Wegenonderhoud Gemeente De Marne eerste bestek Asfalt- en klinkerverhardingen

Wegenonderhoud Gemeente De Marne eerste bestek Asfalt- en klinkerverhardingen

De raad heeft voor het jaar 2010 meer geld beschikbaar gesteld voor het wegenonderhoud. Dit jaar is er in de begroting ca. 2.1 miljoen beschikbaar voor het wegenonderhoud. Dit betekent dat er op veel locaties in de gemeente onderhoud zal plaats vinden.

Werkzaamheden aan de weg

Eerste bestek wegenonderhoud
Op 7 mei 2010 heeft de aanbesteding van het eerste bestek wegenonderhoud 2010 plaats gevonden. De werkzaamheden zijn gegund aan MNO Vervat Noord b.v. te Leek.
Bij groot onderhoud worden werkzaamheden over een groot oppervlak van de weg uitgevoerd. Het herstel van delen van de weg wordt regulier onderhoud genoemd en klein onderhoud is bijvoorbeeld het herstraten van kleine verzakkingen. Waar mogelijk worden werkzaamheden aan de riolering/verlichting gecombineerd. De werkzaamheden voor het eerste bestek zijn in de huidige planning voor 23 december 2010 afgerond. In de bijlage staan de werkzaamheden weergeven van het eerste bestek wegenonderhoud 2010. In de bijlage zijn de werkzaamheden aangegeven per dorp en/of weg.

Communicatie:

Over de werkzaamheden zal informatie worden verstrekt in:


· de Ommelander Courant en/of;

· nieuwsbrieven huis aan huis (per straat nabij de uit te voeren grootschalige werkzaamheden)en/of ;

· de website van de gemeente www.demarne.nl, nieuws en publicaties, werken aan de weg.

Aanwonenden/belanghebbenden worden geïnformeerd en waar nodig wordt het verkeer omgeleid. De werkzaamheden worden afgestemd op het oogstseizoen.

Opzichter wegen

Voor de werken aan de weg is de opzichter wegen de heer F. Rosing het aanspreekpunt. Wij verzoeken de vragen zo veel als mogelijk per e-mail te stellen. Dit in verband met een efficiënte afhandeling. U kunt hiervoor een e-mail sturen aan gemeente@demarne.nl ter attentie van de heer F. Rosing. Uiteraard is het ook mogelijk de heer Rosing te bellen (06) 446 54 104.

Werkzaamheden aan de weg veroorzaken enige hinder. Wij vragen u hiervoor begrip.

Leens, 28 juni 2010.

Wegenonderhoud De Marne eerste bestek Asfalt- en klinkerverhardingen download