Ingezonden persbericht


Met deze nieuwsbrief wil Garant-Uitgevers snelle, gerichte informatie aanreiken.

Een tijdschrift vol Spinoza

Het themadeel van Filosofie, jrg. 30, nr. 3 is gewijd aan (belangrijke aspecten van het werk van) Spinoza.
* Eerst schetst Henri Krop leven en werk van Spinoza. "...dat niemand zich tot hem mag richten in woord en geschrift, dat niemand hem enige gunst mag verlenen, onder één dak met hem verkeren, binnen een afstand van vier el bij hem zijn of enig geschrift dat door hem is vervaardigd lezen”
* (Portugees-Israëlitische gemeente in Amsterdam, 27 juli 1656).
* Paul Juffermans vraagt zich af of Spinoza een anomalie is in de westerse filosofie. Er valt veel voor te zeggen.
* Herman De Dijn heeft het over ethiek als geneeskunde van de geest, aan de hand van Boek V van de Ethica van Spinoza. Jeroen Bartels voegt daar zijn notities aan toe.
* Theo van der Werf vertelt over het Spinozahuis in Rijnsburg en zijn bezoekers, onder wie Albert Einstein.

Daarnaast zijn er de vaste rubrieken: Comparatieve filosofie - Filosofie van techniek en ict - Filosofische praktijken - Filosofie en onderwijs. Verder biedt het tijdschrift boekbesprekingen, attenderingen en berichten.

Heeft u een abonnement, dan zit u goed en kunt u uitkijken naar uw exemplaar. Heeft u helaas geen abonnement, dan kunt u dat nu herstellen - klik hier voor een abonnement. Of u kunt beginnen met Spinoza als los nummer.

Voor meer informatie kan u steeds terecht op onze site waar u ook de volledige catalogus kan raadplegen. Wilt u de Catalogus 2009-2010 van Garant per post ontvangen, of een wijziging in uw gegevens melden, dan kan dit via info@garant.be / info@garant-uitgevers.nl