Ingezonden persbericht


VERTELSELS VAN EEN NAR OVER VLAMINGEN EN VLAANDEREN

Jules van Bochelt
ISBN 978 90 209 9216 8
Gebonden met stofwikkel
316 pagina's

¤ 24,95

Een eigenzinnige analyse van de Belgische, Vlaamse, Waalse en Brusselse identiteit

Jules van Bochelt, een verre neef van natiebaas Fernand Huts, gaat in het boek Vertelsels van een nar op zoek naar de identiteit van de Belgen en de Vlamingen, met een originele kijk op de actuele politiek in ons land.

Het boek is voor iedereen die op een speelse manier kennis wil maken met de Vlaamse volksaard. Illustrator Joris Snaet zorgde voor meer dan tachtig kleurentekeningen.

'Wat en hoe we iets doen, heeft altijd een reden. We handelen op basis van onze wortels, onze geschiedenis en onze identiteit. Met mijn eigen aanvoelen ben ik op zoek gegaan naar onze identiteit als Belg en Vlaming. Ik probeer te vinden hoe België, Vlaanderen en Vlamingen in elkaar zitten. Grondige studie van het internationale bedrijfsleven heeft mij geleerd dat bij het uitbouwen van een onderneming - waar ook ter wereeld - de vertrekbasis steeds de cultuur van de sameenleving en de identiteit van het volk is. Wie te weinig rekening houdt met cultuur en volksaard, kan zijn project rustig afvoeren. Er zal niets van terechtkomen. Ieder ondernemerschap moet ingebed zijn in de culturele omgeving en de identiteit van een volk.' Jules van Bochelt




Ingezonden persbericht