Politie Gelderland-Midden

Politieauto betrokken bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 28-6-2010 18:39:25

DUIVEN - Maandag 28 juni is bij een verkeersongeval tussen een politieauto en een personenauto op de kruising van de Broekstraat en de Oostsingel een politieagent gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur toen twee agenten op weg waren naar een aanrijding in Zevenaar, waarbij mogelijk gewonden zouden zijn. Door de meldkamer was toestemming gegeven om met zwaailicht en sirene te rijden. Op de kruising van de Broekstraat en de Oostsingel ging het mis. De bestuurster van de personenauto reed vanaf Broekstraat de kruising op, tegelijkertijd met de politiewagen die over de Oostsingel reed. De twee voertuigen kwamen op de kruising met elkaar in botsing.

De automobiliste klaagde over nek- en rugklachten en is ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. Van de twee agenten, kon de bestuurder zelf ongedeerd uit de auto komen. De gewonde passagier moest in verband met het opgelopen letsel door de brandweer worden bevrijd, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis Rijnstate is overgebracht.

De afdeling verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht.

voor nadere informatie:
Perspiket Politie Gelderland-Midden
026 376 3050 (bereikbaar tot 19.15 uur)

---