Senternovem

28-06-2010 |

Eerste BREEAM Excellent-certificaat uitgereikt

Dutch Green Building Council (DGBC) reikte tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2010 (RAI Amsterdam) op 8 juni 2010 voor het eerst een BREEAM-NL Nieuwbouw (ontwerp)certificaat uit met kwalificatie `Excellent' (4 sterren). Het nieuwe kantoor voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag - een ontwikkeling van OVG - bereikte deze nog niet eerder vertoonde score. Nu is het wachten op de eerste oplevercertificaten.

Hartstichting impression Beoordelingsmethode
BREEAM-NL Nieuwbouw is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van nieuwe bouwwerken en renovaties te bepalen. BREEAM-NL Nieuwbouw kijkt naar het energieverbruik van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort. Een gebouw krijgt als totaalscore Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding.

Kantoor Hartstichting
Projectontwikkelaar OVG start binnenkort met de realisatie van het nieuwe kantoor van ruim 5800 m2 voor de Nederlandse Hartstichting in Den Haag. In het duurzame ontwerp is het welzijn van de gebruiker de belangrijkste drijfveer. Het ontwerp is van Meyer en van Schooten architecten (Amsterdam). Een grotendeels glazen gevel creëert veel daglicht in het gebouw en het atrium bij de entree geeft het een ruimtelijk en open karakter. Het gebruikt warmte/koudeopslag en beschikt over waterbesparende maatregelen in de toiletten. In constructie en bekleding komt hout met FSC-keur.

28-06-2010