Senternovem

28-06-2010 |

Regiodagen Convenant Bodemontwikkelingsbeleid succesvol verlopen

In juni vonden drie regiobijeenkomsten over het convenant bodemontwikkelingsbeleid en aanpak spoedlocaties en het bijbehorende uitvoeringsprogramma plaats in Den Haag (8 juni), Zwolle (10 juni) en Tilburg (16 juni).

De bijeenkomsten zijn in totaal door zo'n 400 deelnemers bezocht. Tijdens de bijeenkomsten kon kennis worden gemaakt met de programmadirecteur, de projectleiders en de projectsecretarissen.

Transitie
In de verschillende sessies is aangegeven wat de stand van zaken is rond de projecten Spoedlocaties, Ondergrond (waaronder deelproject WKO) en Gebiedsgericht beheer. Daarnaast is veel gesproken over transitie; de verschuiving in het bodembeleid die momenteel plaatsvindt. De nadruk van het beleid komt te liggen op creatief, innovatief en integraal beheer en gebruik van de bodem. Aansluiting met de thema's Water en Ruimtelijke Ordening moet actief worden gezocht. De deelnemers gaven aan behoefte te hebben aan deze verbreding en verdieping. Vanuit de verschillende projecten in het Uitvoeringsprogramma zal hier aan gewerkt worden. Daarnaast zal verder invulling gegeven worden aan de vraagstukken `Wat is Transitie?' en `Wat hebben we nodig om een transitie te kunnen realiseren?'.

Via de website www.bodemconvenant.nl houden wij u op de hoogte van de activiteiten vanuit het Uitvoeringsprogramma.

Meer informatie over de regiodagen kunt u vinden op www.platformbodembeheer.nl.
Wijzigingsdatum |

28-06-2010