Level 3 levert 2010 Wereldbeker Zuid-Afrika aan recordaantal online kijkers in Spanje

Level 3, Telecinco zien recordaantal gelijktijdige online kijkers voor wedstrijd Spanje v. Zwitserland.

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100628 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Internet Uitzenddiensten gaat leveren aan een aantal Europese stations, waaronder de Spaanse zender Telecinco, om de 2010 FIFA World Cup South Africa™ wedstrijden in high-definition (HD) te leveren aan online kijkers. Tijdens de wedstrijd van Spanje tegen Zwitserland bekeken ongeveer 220.000 gebruikers tegelijkertijd de uitzending op de website van Telecinco, waardoor het het meest bekeken evenement was dat de zender en Level 3 ooit aan online kijkers in Spanje hebben geleverd.

“Weinig sportevenementen krijgen in de wereld zoveel aandacht als de Wereldbeker en aangezien we de afgelopen maanden hebben gewerkt met Level 3 om onze programma’s te streamen, hadden we vertrouwen in hen om het hoge volume verkeer te behandelen waarmee een belangrijk internationaal evenement zoals dit gepaard kan gaan,” aldus Jorge Martín Ibarra, IT directeur van Telecinco. “Ons vertrouwen in Level 3 is bevestigd na het zien van hun vlekkeloze levering van de online uitzending aan een recordaantal Spaanse kijkers.”

De Internet uitzenddienst van Level 3 verbetert de Vyvx en Broadcast Encoding Centre infrastructuur van het bedrijf en hun internationale Tier 1 ruggegraat ter ondersteuning van zenders en andere eigenaars van content via het proces van levering van evenementen vanaf het vastleggen van de inhoud tot het gebruik ervan.

Wanneer live inhoud van de FIFA Wereldbeker op het Level 3 netwerk wordt gezet, zendt de Level 3 Coderingsservice de video dan naar elk belangrijk mediaformat. De inhoud wordt dan verzonden via het content delivery network (CDN) van Level 3 en kan dan door fans online worden bekeken. Terwijl de video wordt uitgezonden, kan hiervan ook een opname worden gemaakt die vervolgens wordt opgeslagen op het Level 3 Origin Opslag servernetwerk voor archivering of video op vraag.

De Internet Uitzenddienst van Level 3 ondersteunt streamingformats van de volgende generatie, die zich aanpassende bit rate technologie kunnen gebruiken om probleemloos over te schakelen tussen streams, afhankelijk van de bandbreedte van de gebruiker en van de computerprestaties op dat moment. Het eindresultaat stelt zenders in staat om echte HD-streams te leveren aan klanten met voldoende bandbreedte en toch de live stream te blijven leveren aan kijkers met lagere verbindingssnelheden.

“Het fantastische aantal online gebruikers die de livestream van de Wereldbeker tot nu toe hebben bekeken toont het groeipotentieel bij de levering van live evenementen via meerdere apparaten en benadrukt het belang van een betrouwbare CDN-provider om aan de vraag te voldoen, zelfs als het verkeer gestoord is,” aldus James Heard, voorziter van European Markets bij Level 3. “De Internet Uitzenddiensten van Level 3 bieden end-to-end ondersteuning voor content-eigenaars – van het krijgen van het signaal tot en met codering, transcodering en levering op ons CDN – om de kwaliteit van de kijkervaring te verzekeren die online kijkers nu verwachten van een HD uitzending.”

Bezoek voor meer informatie over Level 3’s levering van content en live evenement diensten www.level3delivers.com.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een in de industrie leidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een end-to-end glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portfolio aan van metro en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en stemdiensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com. Level 3, Vyvx, Level 3 Communications en het Level 3 Communications logo zijn ofwel geregistreerde servicemerken ofwel servicemerken van Level 3 Communications, LLC en/of hun filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft is ofwel een geregistreerd handelsmerk of een handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Adobe en Flash zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Andere handelsmerken, handelsnamen en servicemerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Verklaring met toekomstperspectief

Enkele van de verklaringen in dit persbericht zijn van vooruitziende aard. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen of overtuigingen van het management. Deze verklaringen voor de toekomst zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de controle van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de echte gebeurtenissen wezenlijk afwijken van wat expliciet of impliciet wordt aangegeven in deze verklaringen. De belangrijkste factoren die zouden kunnen beletten dat Level 3 de gestelde doelstellingen behaalt zijn onder andere maar niet beperkt tot: de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op de mogelijkheden van Level 3 om extra financiering te verwerven, maar ook op de mogelijkheden van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te verhogen of op peil te houden, overgenomen bedrijven met succes te integreren, efficiënte bedrijfsondersteunende diensten te ontwikkelen, intellectueel eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vragen van de klanten en die zorgen voor aanvaardbare marges, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentiekracht leiden, gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden, en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze toekomstverklaringen bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000