Outletkoop.nl: nu vliegtuig te koop via internet


Afwijkend en toch passend in formule

VENLO, 20100628 -- Samen met zijn vrouw Siena reist Foppe ten Broek met camper door Nederland om de pareltjes van de binnensteden te winnen voor zijn internetformule. In Venlo heeft hij nu de "winkel" van Cycloon Holland gevonden dat een vliegtuig heeft geplaatst op zijn site: www.outletkoop.nl.

Toen het vliegtuig op zijn site verscheen moest Foppe denken aan het lied "Auto, vliegtuug, de trein, de boot", van Rowwen Heze want een auto en een vliegtuig heeft hij nu al op de site staan. Dus nu nog ... de trein en de boot.
Met OutletKoop.nl heeft de internetondernemer een formule gevonden die niet ten koste gaat van de klassieke winkeltjes die de binnensteden zo gezellig maken. Maar in het speciale geval van het vliegtuig gaat het nu niet om de binnenstad maar om het spannendste bedrijfsterrein van Nederland: TrafficPort Venlo. Uitzondering bevestigt de regel. Weliswaar afwijkend maar het past in de formule. Voorop staat dat het nieuw en kwaliteit is en dat het gekocht wordt bij een gevestigde "winkel", waardoor de service gewaarborgd is.

OutletKoop.nl helpt de zelfstandige ondernemer met een eigen "winkel" aan een extra verkoopkanaal op internet. Van kleding tot borduurmachines, van schoenen tot zeefdrukken, van hoeden tot fruitbomen: je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat inmiddels te koop op OutletKoop.nl.
In dat opzicht lijkt het op Markplaats.nl. Toch zijn er drie belangrijke verschillen, zegt Foppe. 'De producten op OutletKoop.nl zijn zonder uitzondering van grote kwaliteit, nieuw en met korting te koop. Een ander belangrijk verschil is dat alleen geselecteerde winkeliers artikelen aanbieden. Dat betekent dat je als koper altijd met een betrouwbare en vakbekwame partij te maken hebt.'

OutletKoop.nl werkt als volgt: een winkelier biedt zijn artikelen aan op de site, altijd met korting. Foppe: 'Vaak gaat het om een aanbieding. Modegevoelige of seizoensgebonden artikelen bijvoorbeeld, of een model van vorig jaar. Het zijn veelal kwaliteitsmerken. In zijn eigen winkel bereikt hij met kortingsacties maar een beperkt publiek. Op OutletKoop.nl heeft hij heel Nederland als afzetmarkt.' Een consument die op internet vindt wat hij zoekt, gaat naar de winkel om het product te kopen. 'Hij kan natuurlijk ook bellen of mailen en vragen om het product op te sturen. Dat regelen winkelier en consument onderling. Daar zitten wij niet tussen.'

De afgelopen weken heeft Foppe met zijn camper de binnensteden van de provincie Groningen, Friesland, Noord- en Zuid Holland bezocht. Recent heeft zich Werner Nijman gemeld, een goud- en zilversmid uit Vlaardingen, Jan Bazen, lijstenmaker uit Brielle, een ruitersportzaak te Weesp en Pluijmen fraaie meubelzaak uit Meijel. "Deze pareltjes moeten we koesteren, want ze zijn noodzakelijk om het winkelbestand en daarmee de binnensteden aantrekkelijk te houden. Juist ook om de bevolking aan zich te binden", aldus Ten Broek.

Kaalslag

Het komt steeds vaker voor dat klanten wel naar de winkel komen om spullen te bekijken en te passen, maar ze vervolgens kopen via internet. Webwinkels zijn vaak goedkoper omdat ze geen huur voor een winkelpand hoeven te betalen. Als deze tendens doorzet bestaat het gevaar van kaalslag onder gevestigde, zelfstandige winkeliers, vreest Ten Broek.
De ondernemer wil daarom alle zelfstandige ondernemers die nog een eigen 'echte' winkel drijven, een extra verkoopkanaal op internet bieden. De site: www.outletkoop.nl combineert het oude koopmanschap met de nieuwe internetmarketing

De komende weken speelt de internetondernemer een thuiswedstrijd en zal hij de steden van de provincie Limburg bezoeken: zoals Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Sittard, Geleen, Weert, Roermond, Venlo, Venray, Horst en uiteraard Helden-Panningen, zijn woonplaats. Er staan inmiddels een aantal Limburgse ondernemers met hun winkel op de site.
Met hun reis door Nederland willen Foppe en zijn vrouw Siena per provincie letterlijk en figuurlijk het concept Outletkoop.nl aan de man brengen. Een internetwinkel waar je nieuwe artikelen koopt met een fikse korting. De site combineert het goede van twee werelden: de snelheid en het gemak van internet met de betrouwbaarheid en service van de plaatselijke winkelier. OutletKoop.nl moet in korte tijd honderden zelfstandige winkeliers uit heel het land op de site verenigen en wordt daarmee de grootste winkel op internet. Omdat het nieuw is en de site regelmatig wordt verbeterd kunnen de winkeliers voorlopig, in ieder geval tot 1 januari 2011, gratis meedoen.