Blancco maakt uw smartphones geschikt voor hergebruik of verwijdering met gegevensvernietigingssoftware voor mobiele apparaten 28/06/2010 06:56

PR Newswire

JOENSUU, Finland, June 28, 2010 /PRNewswire/ --

- Met Blancco Mobile Edition zijn bedrijfsrisico's niet aan de orde. Ook op de steeds populairder wordende, uiterst veelzijdige smartphones wordt gevoelige informatie probleemloos verwijderd.

Recente onderzoeken tonen aan dat de meeste smartphones voor zowel zakelijke als persoonlijke activiteiten worden gebruikt. Blancco, wereldwijd marktleider als het gaat om gegevensvernietiging en end-of-lifecycle oplossingen, introduceert om die reden vandaag Blancco Mobile Edition. Deze software is ontworpen om het onbedoeld uitlekken van gegevens te voorkomen. Gegevens op afgedankte smartphones worden vernietigd, waardoor gevoelige zakelijke of persoonlijke informatie niet naar buiten kan komen. Blancco Mobile Edition kan gegevens verwijderen op tot 150 apparaten per dag, en helpt IT-beveiligingsmanagers met het instellen en in stand houden van een end-of-service beleid voor smartphones. Dit is belangrijk, omdat steeds meer bedrijven en personen gebruik maken van de productiviteit, de flexibiliteit en de eenvoudige toegang tot gegevens die een smartphone hen biedt.

In vergelijking met 2009 is er een toename in de verkoop van smartphones van 57%, en men verwacht dat de verkoop van smartphones eind 2011 de wereldwijde verkoop van PC's zal overtreffen. Met steeds snellere mobiele netwerken hebben gebruikers van zowel persoonlijke als zakelijke smartphones vaak eenvoudige toegang tot bedrijfstoepassingen die gevoelige informatie bevatten. Organisaties bieden de mogelijkheid tot communicatie en toegang tot opslagsystemen via smartphones, maar zien hierbij vaak het risico op schending van de beveiliging over het hoofd na afdanking van het apparaat.

"Naast de informatie op SIM-kaarten bevatten smartphones gigabytes aan gegevens in het interne en externe geheugen. Daarom moeten bedrijven bij het van de hand doen of opnieuw inzetten van smartphones dezelfde procedures volgen als bij een laptop," zegt Ari Korpelainen, vice-voorzitter Producten bij Blancco. "Met Blancco Mobile Edition vernietigen bedrijven snel en grondig alle gegevens op deze apparaten, en hebben ze een end-of-service beleid voor veilig hergebruik of permanente verwijdering van smartphones die toegang hebben gehad tot bedrijfsgegevens."

Blancco Mobile Edition is ontwikkeld voor gegevensverwijdering op smartphones voor de belangrijkste platforms zoals Symbian, RIM voor Blackberry, en Microsoft, en bestaat uit een Windows PC-toepassing en platformspecifieke smartphone clients. De gegevensverwijderingssoftware is ontwikkeld voor professioneel gebruik en biedt bedrijven de mogelijkheid om meerdere smartphones voor gegevensvernietiging aan te sluiten op een PC. Alle data wordt op veilige wijze overschreven, en u krijgt een gedetailleerd gegevensvernietigingsrapport voor auditdoeleinden. Blancco zal het aantal platforms voor Mobile Edition blijven uitbreiden en later dit jaar zullen ook Android-gebaseerde platforms worden ondersteund.

Over Blancco

Blancco is voor miljoenen gebruikers wereldwijd de beste
gegevensverwijderingsoplossing. Als marktleider in gegevensverwijdering en end-of-lifecycle oplossingen, biedt Blancco de meeste gecertificeerde gegevensverwijderingsoplossingen. Het bedrijf bedient gebruikers in uiteenlopende branches, waaronder het bankwezen, financieel beheer, regering en defensie, evenals professionals die zich bezig houden met de verantwoorde verwijdering van IT-middelen. Blancco werkt vanuit een uitgebreid netwerk van internationale kantoren en partners in heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Australazië. Meer informatie vindt u op http://www.blancco.com.


1. Sybase-onderzoek uitgevoerd door Zogby International, maart 2010 http://www.sybase.com/files/Feature_Articles/Mobile_Device_Survey2010.pdf


2. Crowd Science, maart 2010
http://storage.pardot.com/1742/19507/Android_Study.pdf


3. In-Stat, maart 2009
http://www.instat.com/press.asp?ID=2465?=IN0804050WH


4. RBC zoals vermeld in PC World, september 2009
http://www.pcworld.com/article/171380/

Contactpersoon media:

Monica Shaw

+1-770-367-9534
mshaw@carabinerpr.com
Contactpersoon media: Monica Shaw, +1-770-367-9534, mshaw@carabinerpr.com