Arcadis NV

Arnhem, 28 juni 2010

ARCADIS AQUMEN ondertekent facility management raamcontract met BT

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekend gemaakt dat haar dochteronderneming ARCADIS AQUMEN FACILITY MANAGEMENT (AAFM) een driejarig raamcontract heeft ondertekend voor facilitaire dienstverlening aan BT (het vroegere British Telecom) in de Benelux. AAFM is een joint venture van ARCADIS en het Britse Carillion. Het contract biedt AAFM goede kansen voor de verdere internationalisering van haar activiteiten, terwijl het tegelijkertijd haar positie op de markt in de Benelux verstevigt.

Volgens het contract zal AAFM een integraal pakket aan facility management diensten leveren voor alle kantoorlocaties van BT in Nederland, België en Luxemburg. Na een succesvolle implementatie in de Benelux voorziet het contract in de mogelijkheid de werkzaamheden uit te breiden naar andere BT locaties in Europa. Om dit te realiseren zullen BT en AAFM vanaf het begin van de samenwerking hun beleid op het gebied van vastgoedbeheer op een open en consistente wijze op elkaar afstemmen.

"We zien een groeiende vraag van internationale ondernemingen naar Pan-Europese oplossingen voor het beheer van hun vestigingen. Dit geeft AAFM de mogelijkheid om dankzij schaalvergroting kostenbesparingen voor haar klanten te realiseren. Tegelijkertijd blijft de nadruk liggen op de kwaliteit van de geleverde diensten", aldus Bernt Bouwmeester, algemeen directeur van AAFM. "Dit contract zal zeker bijdragen tot de groei van onze onderneming in 2010".

ARCADIS AQUMEN richt zich op het verlenen van facility management diensten en ging in september 2002 van start.

Over ons:

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. We verbeteren mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met 15.000 medewerkers en EUR 1,8 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. ARCADIS ondersteunt UN-HABITAT met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren. Bezoek ons op www.arcadis.com