SIR IVAN brengt debuutalbum uit - 'I AM PEACEMAN' 28/06/2010 09:07

PR Newswire

NEW YORK, June 28, 2010 /PRNewswire/ --

- Het doet de geest herleven van de jaren 60 in de strijd tegen Hate Crime en PTSD

SIR IVAN, de uiterst energieke electro-pop-rockzanger, filantroop en zoon van een overlevende van Auschwitz, werpt zich op als leider in de strijd tegen de enorme problemen van Hate Crime (Haat-Misdaad) en Post Traumatic Stress Disorder (Posttraumatische Stressstoornis, PTSD). Hij doneert 100% van zijn royalties als opnameartiest van zijn op de jaren 60 geïnspireerde album I AM PEACEMAN aan de Peaceman Foundation, een door hem speciaal opgerichte liefdadigheidsinstelling voor de bestrijding van deze beide problemen. Aangezien grote en kleine oorlogen woeden over de gehele wereld neemt het verschijnsel Haat-Misdaad in binnen- en buitenland toe. Bovendien worden Amerikaanse militairen bij terugkomst thuis geconfronteerd met de verschrikkingen van de Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD). De solitaire muzikale stem van SIR IVAN brengt het vredeselement terug dat de muziek en de politiek van de tegencultuur in de jaren 60 bepaalde. Met het opnieuw in het leven roepen van de iconosche vredesliedjes uit de jaren 60 biedt SIR IVAN in de huidige bange tijden een nostalgische herinnering aan een moediger en hoopvoller verleden.

Het 15 nummers tellende album is geproduceerd door Ford, die 18 gouden en platinum platen in zijn bezit heeft voor zijn werk met o.a. Michael Jackson, Britney Spears, Diddy, Jennifer Lopez en Mick Jagger. De mastering kwam voor rekening van de legendarische Vlado Meller die albums heeft peperfectioneerd voor talloze artiesten, waaronder Lil Wayne, Kanye West, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Josh Groban, Leona Lewis en The White Stripes. Met "Hare Krishna" als titelsong is voor SIR IVAN de favoriete song op het album een geheel nieuwe versie van zijn geweldige hit op de Billboard "Imagine"

AWAL - De Britse "Artists Without A Label" - is de distributeur van de digitale downloadversie van het album op alle muziekwinkels online over de gehele wereld. Amazon.com is wereldwijd de materiële distributeur van de psychedelisch geïllustreerde CD. SIR IVAN, wiens I AM PEACEMAN een live rock band combineert met accenten van elektronische muziek (een samenspel van geluid genaamd "rocktronica"), lijkt zich met succes te richten op de vredesvijanden in onze tijd.

"De jaren '60 en zijn muzikale vredesbeweging hebben niet voor altijd een eind gemaakt aan oorlog en haat," erkent SIR IVAN zelf, "maar het is aangetoond dat muziek letterlijk de publieke opinie kan omvormen en dat, wanneer mensen zich en masse uitspreken, de overheid hieraan aandacht schenkt. De cultuur van de jaren 60 hielp een eind te maken aan de oorlog in Vietnam en versterkte de invloed van bewegingen voor burgerrechten, de rechten van vrouwen en homosexuelen. Gangsterrap kan woede en zelfs geweld uitlokken en met schlock pop geraken mensen in een roes van zelftevredenheid. Maar ik denk dat mijn muziek: de aan het heden aangepaste muziek van de jaren 60 een soundtrack kan bieden voor hedendaagse actie en verlichte opvattingen."

Gekleed zoals altijd in een van zijn vele dramatische superheldcapes met vredesboodschappen krijgt SIR IVAN, ook bekend als PEACEMAN, net zoveel aandacht als een vredesmars destijds bij het Pentagon. MTV en VH1 hebben beide onlangs de rocktronica-ster-superheld uitgezonden tijdens verschillende specials en zijn video's zijn een klinkend succes op zowel YouTube.com als Yahoo Video. "Soms moet je je schandalig gedragen om je boodschap over te kunnen brengen," zegt SIR IVAN, die als voorbeeld de aantrekkingskracht en het succes aanhaalt van Lady Gaga, aan wie hij in 2008 op het 105 Music Festival in Long Island, New York, voorafging. "Ik denk dat het interessant is dat ik gekozen heb om mezelf Sir te noemen en zij koos voor Lady," merkt hij op. "In meerdere opzichten zijn we mannelijke en vrouwelijke parallellen. Haar muziek is vol van passie, provocerend en positief, zoals de mijne. In deze tijd kunnen we daarvan meer gebruiken."

Inderdaad erkent - en waardeert - de pers eindelijk de muziek van SIR IVAN en zijn 21ste-eeuwse speurtocht naar liefde en vrede die de hedendaagse sound combineert met de gevoeligheid van de jaren 60:

"Sinds John Lennon heeft geen enkele artiest de essentie weten te vatten van wat het betekent om een werkelijke Vredesapostel te zijn."
- CDuniverse.com

"Man, zijn Sir Ivan-karakter zorgt voor goede muziek over vrede."
- Blackbook.com

"Het volledige 15 opnames tellende album getuigt van Sir Ivan's kijk op het leven, hetgeen tot uiting komt in de gedeeltes met upbeat dance."

- Hamptons.com

"Rockzanger en vredesactivist Sir Ivan blaast nieuw leven in de muzikale en sociale erfenis van de jaren 60 met zijn nieuwe album I Am Peaceman."

- Top-40-Charts.com

Voor meer informatie over Sir Ivan kunt u terecht op
http://www.SirIvanMusic.com.

Contact: Brad Taylor
Big Machine Media, LLC(R)

+1-646-395-2600
brad@bigmachinemedia.com

Brad Taylor, Big Machine Media, LLC(R), +1-646-395-2600, brad@bigmachinemedia.com