Project Gemeente Westland


Aanpassing bushaltes in Westland

Publicatiedatum: 28-06-2010

Onlangs is gestart met het toegankelijker maken van het openbaar vervoer voor mensen met een functiebeperking, door het aanpassen van de bushaltes in Westland. Eén voor één gaan ze op de schop en worden ze zodanig aangepast dat instappen voor iedereen gemakkelijker wordt.

Sinds eind vorig jaar rijdt Veolia met speciaal daarvoor geschikt gemaakte bussen door het Westland. Nu worden ook de haltes aangepast zodat het instappen nog makkelijker wordt: de instapafstand naar de bus wordt maximaal 5 centimeter. De aanpassing aan de halte zorgt ervoor dat de bus dichter bij het busperron kan stilstaan en de instap zoveel mogelijk op gelijke hoogte is. Ook worden de bushaltes voorzien van blinden-geleidelijnen.

160 haltes
De kosten van de aanpassingen worden gesubsidieerd door Stadsgewest Haaglanden. De gemeente Westland is de uitvoerder. De komende maanden worden zoveel mogelijk van de 160 haltes in Westland aangepast. Het kan zijn dat u enige overlast ondervindt van de werkzaamheden. Hiervoor vragen wij uw begrip. Per halte duren de werkzaamheden drie dagen. Alle bushaltes blijven tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik.