Gemeente Wassenaar

Huisnummerbordjes op garages

De gemeente is deze week gestart met het aanbrengen van huisnummerbordjes op ca. 800 in serie gebouwde garageboxen in de gemeente.

Het aanbrengen van de bordjes is een gevolg van de invoering van de nieuwe Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De BAG is in het leven geroepen om eenduidigheid te verkrijgen in de adresseringen en is leidend voor het gebruik van adressen in heel Nederland. De BAG stelt eisen aan de registratie van vastgoed, straatnamen en huisnummers alsmede aan het toekennen daarvan. Alle (semi-)overheidsorganen zijn verplicht de BAG-gegevens te gebruiken.

De BAG schrijft voor dat ook in serie gebouwde garageboxen moeten worden voorzien van een officiële nummeraanduiding. De nummeraanduidingen voor deze garageboxen zijn gedurende de periode juni 2009 - februari 2010 door de gemeente vastgesteld. Van deze vaststellingsbesluiten hebben alle eigenaren van de garageboxen bericht gehad, met het verzoek eventuele huurders op de hoogte te brengen.

In dit geval zorgt de gemeente er voor dat de huisnummerbordjes op de garageboxen worden aangebracht. In principe worden de bordjes zoveel mogelijk middenboven de garagedeuren geplaatst. U hoeft dus niet zelf actie te ondernemen en er zijn voor u geen kosten aan de nieuwe bordjes verbonden, anders dan dat u wordt verzocht eventuele oude vervallen huisnummerbordjes te verwijderen. Dit laatste zal de gemeente niet doen.

Voor informatie over de nummering van garageboxen of indien u onjuistheden aantreft in de informatie, kunt u contact opnemen met mevr. S.J. Holdert van de afdeling primair proces. Op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 070-5122425.