Maussen PR

Taste of Amsterdam 2010 trekt ruim 16.000 bezoekers

Amsterdam, 28 juni 2010- Het culinaire festival Taste of Amsterdam heeft dit jaar ruim 16.000 bezoekers getrokken. De bezoekersaantallen zijn gebaseerd op kaartverkoop voorafgaand aan, en tijdens het vierdaagse evenement dat van 24 tot en met 27 juni plaatsvond in het Amstelpark. Vorig jaar telde Taste of Amsterdam ongeveer 15.000 bezoekers.

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van het festival, dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd. Event director Henk-Jan Kakebeen: ''We hebben enorm ons best gedaan om het programma van vorig jaar te overtreffen. Door 17 van de beste restaurants van Amsterdam in huis te halen, is dat zeker gelukt. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement. De chefs en exposanten hebben vier dagen lang alles uit de kast gehaald voor de gasten en het stralende weer heeft ons ook een handje geholpen.'' De deelnemende chefs zijn ook erg te spreken over Taste. Chef Ronald Oud van het Okura: "Dit culinaire evenement had Okura niet willen missen".

Op Taste of Amsterdam bereidden de chefs van de 17 beste restaurants uit de omgeving van Amsterdam gedurende vier dagen ter plekke hun 'signature dishes'. Bezoekers gingen ook zelf aan de slag bij verschillende kookworkshops en masterclasses van top-chefs. Verder waren er 28 wijnproeverijen, een 'Foodie Markt' en een biologische markt .

Hoogtepunten uit het programma waren de sterrenmiddag op zondag; kookles op de beats van een DJ; een wijnproeverij van drie topjaren Château d'Yquem door Wijnkoperij Okhuysen; de kooklessen van de top-koks van de verschillende Okura-restaurants en de culinaire kinderspeurtochten. Ook de 'Foodie Markt' trok veel bezoekers.

Taste of Amsterdam keert in 2011 terug naar Amsterdam en zal dan plaatsvinden van 23 tot en met 26 juni.

Over Taste of Amsterdam
Taste of Amsterdam is het internationaal toonaangevende 4-daagse culinaire festival in het Amstelpark in Amsterdam. In 2010 vond de tweede editie van dit gastronomische evenement plaats van 24 tot en met 27 juni. De kern van het evenement wordt gevormd door de beste chefs en restaurants uit groot Amsterdam die ter plekke hun 'signature dishes' presenteren. Naast de verwennerij van de restaurants, is er ook een aantal theaters waar de bezoeker zich kan laten inspireren. In het Kooktheater gaven nog meer gerenommeerde chef-koks dan in 2009 acte de présence. Hiernaast kon men in het Okhuysen Wijntheater genieten van wervelende wijnproeverijen. Het team van gerenommeerde sommeliers van Wijnkoperij Okhuysen informeerde bezoekers over de nieuwste ontwikkelingen op wijngebied én de daarbij behorende wijn-spijs-combinaties.

Het internationale Taste-concept boekte al grote successen in wereldsteden als Sydney, Kaapstad, Melbourne en Londen. Ook in Nederland werd de eerste editie in 2009 met veel enthousiasme ontvangen.

http://www.tasteofamsterdam.com
Taste of Amsterdam - 24-27 juni
Amstelpark 1
1083 HZ Amsterdam

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Maussen Communications - Aafke Geers - aafke.geers@maussen.com - 020-66 181 35/ 06-523 13 789