Ingezonden persbericht

28 juni 2010

Nieuw: ruim 120 kilometer wandelpaden met knooppunten in het Bulskampveld

EERSTE WANDELNETWERK IN HET BRUGSE OMMELAND

Met de zomervakantie in aantocht hebben Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen het eerste wandelnetwerk voor het Brugse Ommeland en het Meetjesland voorgesteld. Het is het vierde wandelnetwerk in West-Vlaanderen en het eerste in Oost-Vlaanderen. Het netwerk Bulskampveld presenteert een mix van natuur en cultuur tussen Hertsberge, Beernem, Wingene, Ruiselede en Aalter. Het netwerk van meer dan 120 kilometer en 110 knooppunten brengt wandelaars langs en door de bossen naar een hele reeks bezienswaardigheden. Er zijn diverse instappunten om de wandeling te starten.

Het wandelnetwerk is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen en kadert binnen het project 'Grenzeloos Wandelen' in het Europese Interreg IV-a programma. Het initiatief is tevens gesubsidieerd door Toerisme Vlaanderen.

Het volledige netwerk omvat een gebied van meer dan 7.100 ha en toont de mooiste plekjes in het afwisselende landschap. Het Bulskampveld, verwijzend naar het gebied dat zich vroeger uitstrekte tussen Brugge en Gent, was ooit het grootste heidegebied van het Graafschap Vlaanderen. Je wandelt door bossen en open velden via tal van dreven en autoluwe wegen.

Van het wandelnetwerk is een handige kaart gemaakt op scheurvrij en waterbestendig papier. Op de kaartzijde vind je alle paden en knooppuntnummers terug. Op de achterzijde van de kaart wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied. De wandelaar kan er boeiende verhalen lezen over Bulskampveld, van het ontstaan van het gebied over de fauna en flora tot de typische landschapselementen en de vele kastelen. Trekpleisters zijn onder meer het Provinciaal domein Lippensgoed-Bulskampveld, het natuurreservaat de Gulke Putten, de Vagevuurbossen, het natuur educatief pad Sint-Amandus en het kanaal Gent-Oostende.

Met het systeem van de genummerde knooppunten wordt het netwerk in beide richtingen bewegwijzerd. Tussen de knooppunten wijzen doorverwijsborden naar het volgende knooppuntnummer. De wandelaar kan dus eindeloos het traject kiezen en zelf de afstand, startplaats of aankomstplaats bepalen.

Praktisch
De wandelnetwerkkaart kost 6¤ en is onder andere beschikbaar op de volgende plaatssen:
- Westtoer, T 050 30 55 00, info@westtoer.be, www.fietsen-wandelen.be, www.brugseommeland.be
- Toerisme Oost-Vlaanderen, T 09-269 26 00 , toerisme@oost-vlaanderen.be. www.tov.be
- De Diensten voor Toerisme in het Brugse Ommeland en het Meetjesland