NIEUWE NAAM VOOR STATE STREET GLOBAL ADVISORS EXCHANGE TRADED FUNDS

ETF's omgedoopt naar groepsmerk SPDR®

Amsterdam ­ 28 juni 2010 ­ State Street Global Advisors (SSgA), de vermogensbeheertak van State Street Corporation (NYSE: STT), maakt vandaag bekend dat haar exchange traded funds (ETF's), ook wel trackers genoemd, verhandeld op NYSE Euronext, zijn omgedoopt om aan te sluiten bij de naamgeving van de trackers van State Street wereldwijd.

SSgA's ETF's, voorheen streetTRACKS® genaamd, zijn per heden geregistreerd en genoteerd onder het SPDR® merk. De in Frankrijk gevestigde trackers zijn momenteel geregistreerd in Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, het VK en Nederland, en SSgA is voornemens ze ook in andere landen te laten registeren.

"We hebben een goed begin gemaakt met het omdopen van de streetTRACKS naar de SPDR naam om zo meer eenheid te creëren in State Street's wereldwijde ETF merk," aldus Vin Bhattacharjee, hoofd van SSgA's EMEA Intermediary Business in Londen. "Het SPDR merk heeft een sterke historie als pionier in de ETF industrie en staat voor nauwkeurigheid, innovatie en kwaliteit, wat voordelen biedt aan beleggers. Dit is een eerste stap in het uitbreiden van onze SPDR ETF aanwezigheid in Europa. We zijn van plan om goedkeuring aan te vragen bij de autoriteiten voor notering van deze fondsen op effectenbeurzen in de belangrijkste Europese markten."

De nieuwe naam geldt voor alle 13 ETF's van SSgA die gevestigd zijn in Frankrijk, inclusief de Europese regio- en sectorfondsen. De ETF's worden op dit moment verhandeld op NYSE Euronext.

De ETF's hebben niet alleen een nieuwe naam gekregen, maar zijn ook op andere aspecten vernieuwd, zoals een lagere totale kostenratio en een betere liquiditeit. Daarnaast is er een speciaal ETF supportteam opgezet in Londen en is een nieuwe website gelanceerd, www.spdrseurope.com.

Met $204 miljard aan vermogen onder beheer in ETF's is State Street een van de grootste aanbieders van ETF's ter wereld 1. De SPDR ETF's wonnen bij de 2010 Global ETF Awards een prijs als "Most Recognized ETF Brand".

ETFs hebben in de afgelopen tien jaar een enorme groei doorgemaakt, zijn goed voor bijna de helft van de handel in alle genoteerde effecten en hebben een sterke aantrekkingskracht op zowel particuliere als institutionele beleggers.

Over State Street Global Advisors

State Street Global Advisors, de vermogensbeheertak van State Street Corporation (NYSE: STT), biedt wereldwijd beleggingsstrategieën en geïntegreerde oplossingen aan cliënten van elke vermogencategorie, investeringsmethode en stijl. State Street Global Advisors heeft per 31 maart 2010 US$ 1.900 miljard aan vermogen onder beheer en heeft investment centers in Boston, Hong Kong, Londen, Montreal, Parijs, Singapore, Sydney en Tokio, en kantoren in 27 steden wereldwijd. Bezoek voor meer informatie de website van State Street Global Advisors op www.ssga.com of www.spdrseurope.com.

ETFs trade like stocks, are subject to investment risk, fluctuate in market value and may trade at prices above or below the ETFs net asset value. Brokerage commissions and ETF expenses will reduce returns.

Frequent trading of ETFs could significantly increase commissions and other costs such that they may offset any savings from low fees or costs.

State Street Global Advisors Limited. Authorised and regulated by the Financial Services Authority. Registered in England. Registered No. 2509928. VAT No. 5776591 81. Registered office: 20 Churchill Place, London E14 5HJ Telephone: 020 3395 6000 * Facsimile: 020 3395 6340 * web: HYPERLINK "http://www.ssga.co.uk" www.ssga.co.uk