Amfibieën en reptielen in Drenthe

Waar vind je ze en hoe leven ze?

Drenthe is een van de rijkste provincies wat betreft soorten amfibieën en reptielen. Er zijn relatief veel heidevelden en hoogveenrestanten die van oudsher bewoond worden door karakteristieke soorten als de adder, de gladde slang, de heidekikker en de poelkikker.
Maar ook buiten de grote natuurgebieden zijn de laatste jaren in Drenthe interessante vondsten gedaan. Een goed en actueel verspreidingsbeeld met betrekking tot amfibieën en reptielen in Drenthe is belangrijk voor de Europese Habitatrichtlijn, de nationale Flora- en faunawet en de Natuurbeschermingswet. Om de ontwikkelingen op het gebied van amfibieën en reptielensoorten vast te leggen heeft de 'Werkgroep Amfibieën Reptielen Drenthe' in samenwerking met de Provincie Drenthe het initiatief genomen om een verspreidingsatlas te realiseren.

Deze atlas gaat specifiek in op de situatie in Drenthe en geeft een uitgebreide beschrijving van alle in Drenthe voorkomende soorten amfibieën en reptielen, die alle een beschermde status hebben. De atlas is geïllustreerd met prachtige foto's en overzichtskaarten per soort met daarnaast informatieve kaderteksten. Om die reden is het boek niet alleen een must voor beheerders van natuur, bos, openbaar groen en water, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in de verborgen levenswijze van deze fascinerende dieren.

Weblink : Zie het origineel

Amfibieën en reptielen in Drenthe

ISBN-10 9052944849

ISBN-13 9789052944845

Categorie Algemeen

Prijs 23,00

Details:

Uitgave Profiel

Auteur Uchelen Edo van
extra info over auteur: Zie het origineel

Redactie-info i.s.m. WARD

Fotografie Edo van Uchelen e.a.

Opmaak Scholma Druk

Aantal pagina's 176

Tekst omslag

klik hier voor omslagtekst.. Zie het origineel

Werkgroep Amfibieën en Reptielen Drenthe (WARD)

De Werkgroep Amfibieën en Reptielen Drenthe (WARD) houdt zich bezig met in het wild levende reptielen en amfibieën in Drenthe.
De WARD geeft excursies, doet inventarisaties en onderzoek, organiseert lezingen, cursussen en werkdagen en geeft adviezen en voorlichting aan terreinbeherende organisaties en particulieren op het gebied van de herpetofauna.