Gemeente Best

Gemeenteraad wil dat burgemeester Kortmann langer blijft

28-06-2010

De gemeenteraad en burgemeester Kortmann hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van het waarnemend burgemeesterschap tot medio september 2012. De heer Y.C.Th.J. Kortmann is sinds 1 januari 2009 waarnemend burgemeester van de gemeente Best.

Direct na het aantreden van de nieuwe gemeenteraad hebben de fractievoorzitters onder leiding van waarnemend voorzitter van de raad, Wout Gloudemans, gesproken over het benoemen van een nieuwe burgemeester of het voortzetten van de waarneming van de huidige burgemeester tot medio september 2012. Er is dus voor gekozen om het waarnemend burgemeesterschap te verlengen. Het voorstel aan de Commissaris van de Koningin is dus om het waarnemend burgemeesterschap te verlengen.

De gemeenteraad heeft gekozen voor continuïteit. De komende jaren komen er zware dossiers en de bezuinigingen op de gemeente af. Met het benoemen van de heer Kortmann blijft de kennis binnen de gemeente gewaarborgd en kunnen de zware dossiers mede door een goede coördinatie van de huidige burgemeester tot een goed eind gebracht worden. Daarnaast is de gemeenteraad tevreden over de burgemeesterskwaliteiten en betrokkenheid van de heer Kortmann en zijn echtgenote bij de gemeente Best en haar inwoners.

Na de zomer wordt het voorstel tot deze verlenging voorgelegd aan de Commissaris van de Koningin, die daarover een definitief besluit zal moeten nemen. Ook wordt dan gesproken over het opstarten van de procedure voor het benoemen van een nieuwe burgemeester.


---