Senternovem

11-06-2010 |

Themakring duurzaam inkopen GWW biedt ruimte voor inspiratie en reflectie

Twee weten meer dan één. Dat is de gedachte achter het kennisnetwerk Duurzaam Inkopen. Op dinsdag 29 juni start de themakring GWW een reeks bijeenkomsten voor ambtenaren die kennis en ervaringen willen delen om weerstanden en obstakels te overwinnen.

Het rijk wil in 2010 alle producten en diensten duurzaam inkopen. Provincies en waterschappen ambiëren 50 procent duurzame diensten en producten voor dit jaar; gemeenten 75 procent. Alle partijen streven naar 100 procent duurzaam inkopen in 2015.

Vertrouwde plek
Duurzaamheid is een dynamisch begrip. Dat betekent dat ook de criteria voor duurzaam inkopen veranderen door nieuwe ontwikkelingen en opgedane kennis. Om op de hoogte te blijven van die ontwikkelingen en om van ervaringen te leren, organiseert de themakring GWW (Grond-, Weg- en Waterbouwsector) een aantal bijeenkomsten. Daarmee wil de themakring een vertrouwde plek creëren om inspiratie, reflectie, weerstand en irritatie te delen en nieuwe energie op te doen. Kruisbestuiving tussen de deelnemers bevordert bovendien het oplossend vermogen. Op die manier ontstaan nieuwe oplossingen om van duurzaam inkopen een succes te maken.

Doelgroep
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor deelnemers die werkzaam zijn bij de overheid en minimaal één jaar betrokken zijn bij duurzaam inkopen in de GWW-sector. Er is plek voor minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers, die vier dagdelen van 13:00 tot 16:30 uur beschikbaar zijn tot eind 2010. De bijeenkomsten vinden plaats nabij Utrecht CS. U kunt zich aanmelden via duurzaaminkopen@agentschapnl.nl onder vermelding van 'Themakring Duurzaam Inkopen GWW'.

Op de agenda
Naast de themakring GWW staan er nog een aantal andere bijeenkomsten op de Openbare Verlichting-agenda. Op 23 en 24 juni 2010 vindt het Congres Gemeentewerken plaats. Thema's zijn beleid, financiën en juridische zaken m.b.t. gemeentewerken. Aan het onderwerp openbare verlichting wordt op dag 2 een deelcongres gewijd waarop Hetty Hafkamp een van de sprekers is.

Het IGOV kenniscafé openbare verlichting vindt op dezelfde dag plaats als de bijeenkomst van de themakring GWW. Doel van het kenniscafé - een samenwerking tussen het InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting (IGOV), NSVV, Provincies, Agentschap NL en Acquire Publishing - is om openbare-verlichtingspecialisten bij elkaar te brengen. Het thema van het kenniscafé op 29 juni in Utrecht is 'Kengetallen en verantwoord verlichten'.

Meer Agenda-items!
Wijzigingsdatum |

14-06-2010