Stadsdeel Amsterdam-Noord

Dinsdag 29 juni: Debat over Wijkaanpak

22 juni 2010

Op 29 juni organiseert het Wijksteunpunt Wonen een discussie over de Wijkaanpak in Amsterdam-Noord. Politieke partijen en bewoners geven hun visie op een aantal ontwikkelingen en ze worden ondervraagd door kritische bewoners.

De landelijke verkiezingen zijn achter de rug en in maart waren er gemeenteraadsverkiezingen. Dit jaar was er veel belangstelling voor het wonen: hypotheekrenteaftrek bij eigenaren en de huurverhoging bij huurders. Zowel bij het rijk als bij het stadsdeel moet er bezuinigd worden vanwege de economische crisis.

Keuzes

De vraag welke keuzes er gemaakt moeten worden op het gebied van wonen en leefbaarheid houdt veel mensen bezig, zeker in Amsterdam-Noord met aandachtsgebieden als de Banne, Nieuwendam-Noord en Oud Noord. Het Wijksteunpunt Wonen merkt dat veel bewoners een pessimistische kijk op de toekomst hebben als het om wonen, welzijn en leefbaarheid gaat. Ook veel professionals zijn bezorgd over de toekomstige ontwikkelingen. En de politiek beseft dat er keuzes gemaakt moeten worden die om offers vragen.

Deelnemers

Het Wijksteunpunt Wonen Noord organiseert daarom een debat over de Wijkaanpak op 29 juni in het Muziekcentrum aan de Alkmaarstraat 10. Het debat begint om 19.30 uur.
Aan de hand van een aantal stellingen geven woordvoerders van politieke partijen hun visie. Enkele inwoners gaan met hen in discussie. Ook bezoekers kunnen een bijdrage leveren en vragen stellen. Nynke Vlieger (GroenLinks), Frans Rein Jurrema (SP) en Manfred Harlaar (VVD) zullen op de stellingen reageren. Ook PvdA en D66 doen mee aan het debat.

Zie ook

* Buurten

* Wijkaanpak