Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


23 juni 2010

---

Praten over invulling coalitieakkoord

29 juni geven raadsleden hun mening over invulling akkoord

23 juni 2010

29 juni geven alle partijen, die in de deelraad van Nieuw-West zitten hun mening over de verdere invulling van het coalitieakkoord. Hierin staat beschreven op welke manier het stadsdeel de komende vier jaar wil besturen.

De coalitiepartijen van Stadsdeel Nieuw-West, PvdA, GroenLinks en D66, vinden het belangrijk dat het stadsdeel de komende vier jaar sterk bestuurd wordt en daarbij ook zoveel mogelijk ondersteuning krijgt. Met de openbare vergaderingen van 3 mei, 29 juni en de later dit jaar geplande (datum nog niet vastgesteld) wordt het zogeheten programakkoord opgesteld.

Al vanaf de aanloop naar de verkiezingen, de beoordeling van de verkiezingsresultaten en de vorming van een dagelijks bestuur, is uitgegaan van een stevige bestuurlijke aanpak van ons nieuwe stadsdeel. En daarbij worden zoveel mogelijk betrokkenen gevraagd om hun mening.

Op 25 maart werd, een eerste openbare vergadering gehouden in het stadsdeelkantoor om tot een bestuur te komen. Vervolgens is op 3 mei door de coalitiepartijen het coalitieakkoord aangeboden aan alle partijen die in de deelraad zitten. De coalitiepartijen hebben de fracties daarbij gevraagd het akkoord te bestuderen.

Bij de raadsvergadering van 3 mei bleek dat er voor de partijen nog te weinig tijd was geweest om al een oordeel te geven. Daarom stelden de coalitiepartijen een 2e openbare zitting voor om het akkoord te bespreken. Dit gebeurt nu op 29 juni aanstaande.

De coalitiepartijen stellen na het zomerreces een 3e openbare vergadering voor om maatschappelijk organisaties, individuele burgers en ondernemers naar hun mening te vragen.

Datum: 29 juni 2010

Tijd: 19.30 - 22.00 uur

Locatie: Raadszaal, Pieter Calandlaan 1


---