Pelgrimsmis start bedevaart bisdom Rotterdam - gecorrigeerd

24/06/2010 15:14

Bisdom Rotterdam

Van Randstad naar Eeuwige Stad

Dinsdag 29 juni vindt om 19.30 uur in St. Dominicus (Steigerkerk), aan Hang 18 te Rotterdam, een speciale viering plaats in het kader van de Rome-pelgrimage vanuit bisdom Rotterdam. Met deze H. Mis, waarin Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. zal voorgaan, gaat de bedevaartreis van bisdom Rotterdam officieel van start. Deze dag is tevens het Hoogfeest van Sint Petrus en Paulus, de Eerste onder de apostelen aan wie Jezus de sleutels van zijn kerk toevertrouwde en de eerste bisschop van Rome, centrum van de wereldkerk. Het Romekoor, bestaande uit pelgrims uit bisdom Rotterdam, zal de viering opluisteren. Dit koor zal tijdens de reis de dagelijkse vieringen, waaronder een Eucharistieviering in de St. Pieter, muzikaal ondersteunen.

De pelgrimsreis naar Rome betekent van oudsher een bezoek aan het centrum van de wereldkerk en een ontmoeting met het klassieke Rome. Op 24 september vertrekken enkele honderden pelgrims vanuit de Randstad naar de Eeuwige Stad. Zij gaan van 'de parochie dicht bij huis' naar 'de eeuwige stad', van 'actie' naar 'contemplatie' en 'bezinning op ons geloof en kerk'.

De reis is onder meer bedoeld om inspiratie op te doen en om de verbondenheid met elkaar en van het bisdom Rotterdam met de Wereldkerk tot uitdrukking te brengen. Mgr. Van Luyn hoopt dat deze reis zal bijdragen tot nieuw elan voor de Rotterdamse kerk om te geloven in de Randstad.