Eerste studenten Master Jeugdzorg Hogeschool Leiden ontvangen diploma

25/06/2010 13:46

Hogeschool Leiden

PERSUITNODIGING

25-06-2010

Eerste studenten Master Jeugdzorg van Hogeschool Leiden ontvangen diploma

Dinsdag 29 juni is het zover, dan studeert de eerste lichting masterstudenten van de Master Jeugdzorg af aan Hogeschool Leiden. De opleiding is in 2009 van start gegaan en is uniek in Nederland. De master richt zich op de professionele ondersteuning van opvoeden en opgroeien. Vanwege het unieke karakter van de opleiding zal Gemma Tielen vanuit het ministerie van Jeugd en Gezin bij de diplomauitreiking aanwezig zijn.

De afgelopen jaren is de kwaliteit van jeugdzorg vooral verbeterd door versterking van management en organisatie; cruciaal is de samenhang tussen inhoud en organisatie. Verdere professionalisering van de jeugdzorg is noodzakelijk om de best mogelijke kwaliteit te leveren en om overtuigend aan de maatschappij uit te leggen wat wel en wat niet van jeugdzorg kan worden verwacht. Daarin onderscheidt deze opleiding zich van bijvoorbeeld de bredere opleiding Master of Social Work.

Het programma start dinsdag 29 juni vanaf 13:00 uur. Talentontwikkeling in de sector Jeugdzorg staat hier centraal. Voordat de uitreiking rond 16.00 uur plaats vindt presenteren de studenten in het begin van de middag de resultaten van hun onderzoek aan hun werkgevers en collega's uit het werkveld.

Graag nodigen wij u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.





http://www.hsleiden.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/