Pechtold reikt prijs uit voor toekomstkaart leerlingen

25/06/2010 14:13

KNAG

Aanstaande dinsdag 29 juni reikt Alexander Pechtold in Perscentrum Nieuwspoort om 13.00 uur de prijzen uit voor de leerlingenwedstrijd 'De toekomst in kaart'.

Hoe ziet Nederland er uit in 2040? Die vraag stelden het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) samen met Cito en het Onderwijscentrum VU aan scholieren van 12-15 jaar. Duizend leerlingen van 25 scholen deden mee. Samen tekenden zij 700 kaarten met een legenda en toelichting. Dat leverde verrassende resultaten op. De toekomst van Nederland in kaart. Hun toekomst.

Veel leerlingen verwachten dat er in 2040 grote stukken Nederland overstroomd zullen zijn en dat grote stukken nieuw land worden ingepolderd. De leerlingen vulden ook een enquete in met vragen over Nederland in 2040. Leerlingen verwachten in 2040 een welvarend Nederland met veel milieuvervuiling.

Op dinsdag 29 juni tussen 13.00 en 14.00 uur wordt de winnaar van de kaarttekenwedstrijd en de winnende klas bekend gemaakt. De hoofdprijs - een ballontocht boven Nederland - zal namens de jury worden uitgereikt door Alexander Pechtold. Dan wordt ook het rapport met de belangrijkste enqueteresultaten en de belangrijkste bevindingen van de kaarttekenwedstrijd aangeboden aan de directeur-generaal Ruimte van VROM.

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort Den Haag

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vakdidactiekaardrijkskunde.nl