Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 09.40 uur

Utrecht , 29-06-2010

Getuigen gezocht

BREUKELEN- De politie is op zoek naar de bestuurder van een motorscooter die maandagmiddag zonder kenteken en met hoge snelheid reed.

Omstreeks 12.00 uur zagen agenten een motorscooter zonder kenteken en met hoge snelheid over de Schepersweg rijden. Toen de bestuurder de agenten zag, reed hij met nog hogere snelheid door, waarbij een gevaarlijke situatie ontstond omdat er veel fietsers op de weg reden. De agenten zetten de achtervolging in, maar het lukte ze niet om de jongen staande te houden. Van een getuige hoorden de agenten dat de jongen was gevallen, de scooter had achtergelaten en was weggerend. Agenten vonden de motorscooter tussen het fietspad en de M.A. Engel de de Ruiterstraat. De politie vermoedt dat de motorscooter gestolen is en is op zoek naar de bestuurder.

Signalement: Man, lichtgetint, tussen de 16 en 20 jaar, 1.80/1.90 m lang, tenger postuur, grote neus. Hij droeg een fel geel shirt.

Heeft u iets gezien of weet u wie deze jongen is? Neem dan contact op met de politie van district Rijn & Venen via 0900-8844 of bel naar meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Vrouw beroofd van auto

WOERDEN- Maandagmiddag is aan de Wagenstraat een vrouw beroofd van haar auto en persoonlijke eigendommen.

Rond 13.00 uur parkeerde een 42-jarige vrouw uit Kamerik haar auto op een parkeerplaats aan de Wagenstraat. Toen ze uitstapte werd ze bedreigd door een man met een mes. Ze moest haar tas afstaan en haar autosleutels. De man reed weg in haar auto in de richting van de Wilhelminaweg.

De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement luidt:

Blanke man, tussen de 20 en 30 jaar, ongeveer 1.80 m lang, blond haar met stekels dat met gel omhoog stond, slank postuur, witte blouse met tekens op de voorzijde en op de korte mouwen.

Heeft u iets gezien of weet u wie deze man is? Neem dan contact op met de politie in Rijn & Venen via 0900-8844 en 0800-7000.

Man en vrouw gewond na verkeersongeval

BREUKELEN- Maandagmiddag zijn een 81-jarige man en 69-jarige vrouw uit Millingen aan de Rijn gewond geraakt toen hun ze met hun auto in de sloot belandden.

Omstreeks 12.25 uur kreeg de politie een melding dat een auto te water was geraakt aan de A2 ter hoogte van Breukelen, bij de afslag naar Haarrijn. Waarschijnlijk is de bestuurder bij de afslag in de berm geraakt en belandde de auto in de sloot. De brandweer heeft de auto opengeknipt. De man en de vrouw zijn uit de auto gehaald en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.