Gemeente Hellevoetsluis


Jongerenbanenmarkt levert 25 jongeren een baan op

Uit de evaluatie van de Jongerenbanenmarkt blijkt dat door de banenmarkt 25 jongeren rechtstreeks een baan hebben gevonden. Ook zijn 20 jongeren door de markt ingeschreven voor een BBL-opleiding. Daarnaast zijn er doormiddel van indirecte contacten meerdere jongeren verder gekomen op de arbeidsmarkt of in een vooropleiding doorgestroomd. De gemeente Hellevoetsluis is zeer te spreken over het succes dat de jongerenbanenmarkt heeft opgeleverd.

De jongerenbanenmarkt is 24 maart 2010 gehouden in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. De markt was georganiseerd omdat er vanuit de overheid vooral ingezet wordt op de bestrijding van jeugdwerkeloosheid. De organisatie was in handen van het Werkgeversteam Hellevoetsluis, in samenwerking met de ISD Voorne Putten en UWV Werkbedrijf.

Alle werkgevers en alle jongeren van 18 tot 27 jaar in de regio waren uitgenodigd. Er is middels flyers en krantenadvertenties veel publiciteit gegeven aan het evenement. Maar liefst 40 bedrijven en scholen hebben zich met veel enthousiasme op de Jongerenbanenmarkt gepresenteerd met hun vacatures en informatie. Naar schatting hebben ruim 450 jongeren de Jongerenbanenmarkt bezocht. Velen kwamen af op de beschikbare vacatures, anderen bezochten de banenmarkt om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt.

06/24/2010