Gemeente Zoetermeer

Uitreiking eerste babywaaier

moeder met baby
Maandag 28 juni reikte wethouder Mariëtte van Leeuwen de eerste Zoetermeerse babywaaier uit. De babywaaier wordt toegevoegd aan de geboortedoos die ouders krijgen bij de aangifte van hun baby. De babywaaier bevat belangrijke informatie voor jonge ouders over VVE)-peuterspeelzalen, zwembaden, stadsboerderijen en consultatiebureaus.

De waaier bevat handige adressen, telefoonnummers en internetadressen die ouders helpen bij het zoeken naar bijvoorbeeld peuterspeelzalen, vragen over opvoeden en consultatiebureaus.

De geboortedoos wordt sinds 2008 meegeven als de geboorteaangifte plaatsvindt. De inhoud bestaat verder uit twee kleine cadeautjes, informatie over de hielprik, kindertoeslag en in de toekomst over een nieuwe fiscale regeling voor ouders. Ook is er informatie over ouder & kind zwemmen met een gratis zwembon. Verder bevat de geboortedoos enkele magazines over ouderschap en ontwikkeling van het kind.

Door samenwerking met de bibliotheek vinden de ouders in de doos een cadeaubon waarmee zij bij de bibliotheek een boekstartkoffer krijgen.