Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Ieder zn plek in het Kralingse Bos

Zonering Kralingse Bos: het zuidelijk deel in het zonnetje

De vele bezoekers van het Kralingse Bos kunnen optimaal genieten van dit unieke deel van Rotterdam door de vijf zones waarin het bos verdeeld is. Iedere zone kent zn gebruiksmogelijkheden: genieten van een wandeling in alle rust, met je gezin barbecueën op een mooie zomerdag of een zeilwedstrijd op de plas. Door rekening te houden met de zones en elkaar blijft het Kralingse Bos een prachtig gebied in Kralingen-Crooswijk. (Foto: Marcel van Gaalen)

Deze week zetten we het zuidelijk deel in de schijnwerpers.

Dit zuidelijk deel van het bos sluit aan op de bebouwing van de wijk Kralingen en loopt vanaf de molens aan de Plaszoom tot aan de zeilvereniging aan de Kralingse Plaslaan. Dit deel heeft een parkachtig karakter en er wordt - vooral in de zomermaanden gewandeld en gefietst, skaters en hardlopers leggen hier vele kilometers af en voor paard en ruiter zijn speciale ruiterpaden aangelegd. Op een zonnige dag picknickt menig bezoeker op de velden bij de plas en ook barbecueën met een groep tot 10 personen is toegestaan.

Komt u met de hond, dan moet u de trouwe viervoeter aanlijnen. Voor de hondenpoep zijn er in dit gebied dispensers met plastic zakjes om de boel op te ruimen.

Evenementen
Omdat de velden hier niet zijn gedraineerd en er ook geen brede geasfalteerde paden zijn om materialen aan- en af te voeren kunnen deze velden niet intensief worden gebruikt voor (grotere) evenementen waarbij podia, tenten of rijplaten gebruikt moeten worden. Om teveel schade aan de ondergrond te voorkomen moet tussen grotere evenementen rekening gehouden worden met een herstelperiode van ongeveer 4 weken.

Geschikte evenementen zijn muziekevenementen met een rustig karakter en kleinere kunst en cultuurevenementen. Een mooi voorbeeld is het Luistervinkenfestival, een gratis openluchtconcert voor jong en oud in een ongedwongen sfeer.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, over welke activiteiten gemeld moeten worden en over eventuele vergunningen, kijk dan op de website www.kc.rotterdam.nl

Genieten van het 'Luistervinkenfestival' aan het water. (Foto: Rinus Heikoop)