Gemeente Lelystad

Wethouder Fackeldey zet vraagtekens bij opmerking minister

Dinsdag 29 juni 2010

Wethouder Fackeldey zet vraagtekens bij opmerking minister Van der Hoeven rond de Benchmark Gemeentelijk Ondernemersklimaat 2010.

Zorgwekkend?

Minister Van der Hoeven heeft in de pers aangegeven dat ze het zorgwekkend vindt dat er in drie gemeenten, waaronder Lelystad, het ondernemersklimaat is afgenomen. De minister concludeert dit naar aanleiding van de Benchmark Gemeentelijk Ondernemersklimaat, die om de twee jaar de waardering van ondernemers meet in gemeenten. Wethouder Fackeldey is het niet eens met de uitspraak van de minister.

Op belangrijkste indicatoren even goed of beter

Onlangs heeft de gemeente Lelystad het rapport dat door Ecorys in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken is opgesteld, in ontvangst genomen. Wethouder Fackeldey: "Het rapport concludeert dat Lelystad op alle 14 belangrijkste indicatoren die het ondernemersklimaat vormen, het beter of even goed doet als twee jaar geleden. Alleen op de indicator `bereikbaarheid per openbaar vervoer' is de waardering in Lelystad gedaald van 6,2 naar 6,0".

Tevreden

Wethouder Fackeldey is tevreden met de uitkomsten, met uitzondering van `bereikbaarheid per openbaar vervoer', en verbaast zich over de uitspraak van de minister. Uit het rapport blijkt niet dat het ondernemersklimaat is verslechterd, maar dat het algemene oordeel rond het ondernemersklimaat gelijk is gebleven.

Open voor verbeteringen

Wethouder Fackeldey: "In Lelystad staan we altijd open voor verbeteringen en we zijn dan ook blij met de aandachtspunten uit het rapport, zoals `de bereikbaarheid per openbaar vervoer'. Daarnaast ben ik tevreden over onder andere de toegenomen waardering voor de parkeermogelijkheden en de bereikbaarheid per auto. Tevens kwam naar voren dat, volgens de ondernemers, de aandacht voor het verbeteren van het ondernemersklimaat is gestegen. Ik kan de uitspraak van de minister dus ook niet plaatsen".